Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROSONG

Cukrov: Nisam razočaran, predviđali su da ću biti zadnji, a bio sam 18.

17.05.2009.
u 17:41

Pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga Alexander Rybak i njegovi plesači iz skupine Frikar pobjedu su na konferenciji za novinare proslavili pjesmom i plesom popevši se na stol. No, ubrzo su se smirili i uslijedila su pitanja poput onog je li je Alexanderu to što je rodom Bjelorus pomoglo pri pobjedi.

Bajkovita pobjeda Norveške

Skandal prije početka
- Bjelorusi su poznati po melankoličnim ljudima, za razliku od Norvežana koji su najsretniji ljudi. Mješavina to dvoje moj je ključ uspjeha - imao je spreman odgovor simpatični Alexander, kojem veličanstven uspjeh nije pokvario ni skandal koji se zbio prije samog početka showa.

Predsjednik žirija Filip Kirkorov viđen je na večeri s Alexandrom u luksuznom moskovskom restoranu prije početka showa, a kako otkrivaju izvori, častili su se kavijarom. Zbog toga je Kirkorov odstupio s pozicije predsjednika žirija, uz priznanje da mu je nepristranost kompromitirana večerom s predstavnikom Norveške.

No, sumnji nema mjesta jer je norveški Bjelorus, ili obratno, osvojio rekordan broj bodova, čak 387, što je 95 više od dosadašnjih rekordera - švedskih rockera Lordija.

Cukrov zadovoljan
- Pobjeda mi zapravo nije bila bitna, no sada kada sam pobijedio, vidim koliko je sve to skupa važno - skroman je Alexander, koji je upitan i zašto je zaustavio suze pri izvođenju pobjedničke pjesme na kraju. Kaže kako je on profesionalac i smatra da publika zaslužuje čuti vrhunsku izvedbu. Pjesma “ Fairytale” izaći će 2. lipnja na njegovu novom albumu “Fairytales” za EMI.

A album za zapadno tržište možda dobije i naš Igor Cukrov, kojem je Huljićev prijatelj producent Mel Bush obećao inozemnu karijeru, pa naš predstavnik, unatoč lošem plasmanu, nije nezadovoljan.

- Iako sam očekivao bolji plasman, biti među prvih pet, ako ne i prvi, Eurosong me nije razočarao jer su mi kladionice prognozirale zadnje mjesto, a završio sam kao 18. od 25 - poručio je Cukrov nakon povratka u Hrvatsku. Osim toga, prema njegovu mišljenju zadovoljavajućeg, plasmana, iz Moskve donosi i divno prijateljstvo.

- Upoznao sam Miss svijeta Nataliju koja mi je obećala biti turistička voditeljica kada ponovno dođem u Moskvu - pohvalio se Cukrov, a nas brine što će mu djevojka na to reći.


Tko su najveći gubitnici?

Najveći gubitnici Eurosonga, u čemu se slažu svi svjetski mediji, definitivno su njemački predstavnici Miss Kiss Kiss Bang, koji su za finale angažirali svjetsku zvijezdu Ditu Von Teese te nakraju završili dvadeseti. Možda im je odmoglo to što nisu održali obećanje da će se Dita skinuti do kraja, odnosno imati jedva prekrivene bradavice, a ostala je u korzetu. Previše razloga za veselje ne bi trebali imati ni Britanci, koji su osvojili solidno peto mjesto. No, budući da su angažirali genija mjuzikla Andrewa Lloyda Webera da napiše, a i nastupi u Moskvi, mogli su očekivati i pobjedu. Španjolska je imala izravan ulaz u finale zbog prošlogodišnjeg plasmana među prvih pet te su imali veliku vjeru u pjesmu “La noche es para mi” reality zvijezde Soraya. Uzalud, jer su bodove dobili samo od dvoje susjeda i nakraju završili na pretposljednjem mjestu. Susjedsko je darivanje, osim u slučaju pobjednika, i ove godine obilježilo Eurosong.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije