Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba u Vukovaru

Čudesni svijet Jugendstila na fotografijama Petera Schuberta

'jugendstil'
'Branimir Pofuk'
12.05.2013.
u 16:12

Sedamdeset fotografija ostat će izložene u vukovarskom Gradskom muzeju do kraja svibnja

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Čudesni svijet Jugendstila, detalji arhitekture podunavskih zemalja“ austrijskog fotografa, pisca i kustosa Petera Schuberta.

Izložbu čini ukupno 70 fotografija koje prikazuju primjere arhitekture sa naglaskom na Jugendstil Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Rumunjske, Mađarske, Srbije i Hrvatske koje je putujući njima zabilježio Schubert.

– Taj novi stil ili Secesija, kako Jugendstil neki nazivaju, od kada se pojavio 1900. godine bio je potpuno novo otrkiće koje je napravilo prevrat - rekao je kustos Dvojković dodajući i da mnoge zgrade u Vukovaru nose elemente toga umjetničkog pravca. Kao primjere Jugendstila u Vukovaru Dvojković je spomenuo unutrašnjost Hrvatskog doma, Mađarsku školu kao i nekoliko zgrada u samoj baroknoj jezgri grada. Izložba se u Vukovaru može pogledati do kraja svibnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije