Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'Crnci' nagrađeni prestižnim 'Vodomarom' festivala Liffe

crnci
Vlado Zagorac
22.11.2009.
u 20:44

'Crnce' je međunarodni žiri u sastavu Dana Linssen, Elma Tataragić i Martin Turk ocijenio kao film koji s velikom smjelošću prikazuje ratno stanje.

Cjelovečernji film 'Crnci' Zvonimira Jurića i Gorana Devića dobitnik je prestižne nagrade 'Vodomar' jubilarnog 20. ljubljanskog međunarodnog filmskog festivala Liffe na kojem je od 11. studenoga prikazano 106 filmova, a večeras je završen u Ljubljani. 

'Crnce' je međunarodni žiri u sastavu Dana Linssen, Elma Tataragić i Martin Turk ocijenio kao film koji s velikom smjelošću prikazuje ratno stanje. Film ne doziva samo istinski rat već nas suočava s neprijateljom u svakom čovjeku koji mu je najvjerojatnije najveća prijetnja.

Unatoč isprva vrlo realističkim prizorima film se postupno pretvara u nadrealističku noćnu moru pa nagradu dodjeljujemo za ekspresivnu glumu, uvjerljivu priču i domišljatu režiju, objasnila je gledateljima večerašnjeg svečanog zatvaranja Liffea Elma Tataragić.

'Crnci' su prikazani u najuglednijoj festivalskoj kategoriji 'Perspektive' s još deset filmova koji su se nadmetali za prestižnu nagradu 'Vodomar', a direktor Liffea Simon Popek predstavio ga je kao 'izuzetan filmski prvenac i jedan od najboljih filmova iz ovog kulturnog prostora nakon raspada Jugoslavije'.

Goran Dević se za nagradu zahvalio i u ime Zvonimira Jurića koji večeras u Ljubljanu nije mogao doći jer upravo radi na jednom filmu i dodao da su bili jako sretni i počašćeni kad su vidjeli u kakvoj se festivalskoj konkurenciji za nagradu Vodomar njihov film "Crnci" uopće našao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije