Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Art-kino Croatia

Crna komedija Mamut na programu riječkog Art-kina Croatia

Mamut
arhiva VL
05.05.2011.
u 13:38

Legenda francuskog filma Gerard Depardieu u „Mamutu“ se pojavljuje u ulozi upravo umirovljenog zaposlenika klaonice, a uz njega se u filmu pojavljuje još jedna ikona francuske kinematografije – Isabelle Adjani

Serge Pilardosse, zvan Mamut, zaposlenik je klaonice koji upravo odlazi u mirovinu i doznaje da je nekoliko njegovih poslodavaca "zaboravilo“ prijaviti plaću koju su mu isplaćivali. Da bi dobio pravo na više nego zasluženu mirovinu (čovjek nikad nije bio na bolovanju!), sam će morati pronaći dokaze o zaposlenju. Stoga naš Mamut sjeda na svoj motocikl istog imena i kreće na mjesta na kojima je proveo mladost. Putem susreće svoje bivše kolege s posla, stare prijatelje, a uz pomoć svoje slobodoumne nećakinje otkrit će čari naivne umjetnosti te se suočiti s gubitkom svoje neprežaljene ljubavi iz mladosti. 

Priča je ovo crne komedije i filma ceste "Mamut"(„Mammuth“) s Gerardom Depardieuom i Isabelle Adjani u glavnim ulogama. On je  na rasporedu je Art-kina Croatia u Rijeci od 5. do 8. svibnja u 19 i 21 sat. Legenda francuskog filma („Posljednji metro“, „Cyrano de Bergerac“...) Gerard Depardieu u „Mamutu“ se pojavljuje u ulozi upravo umirovljenog zaposlenika klaonice, kojem „tepaju“ nadimkom Mamut, a uz njega se u filmu pojavljuje još jedna ikona francuske kinematografije – Isabelle Adjani, dobitnica čak četiri Cesara (za uloge u filmovima „Possesion“, „L'Eté meurtrier“, „Camille Claudel“, „Kraljica Margot“).

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije