Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi međunarodni prijepor
Povratak na članak

Kolo sv. Tripuna 
katoličko ili univerzalno?

Bokelji su se u prosincu i u Saboru požalili na crnogorski potez pa je jučer u Zagrebu organiziran stručni skup o Bokeljskoj mornarici naziva “Bokeljska mornarica i kolo sv. Tripuna kao tradicija bokeljskih Hrvata”

Komentari 13

Avatar Le-Freak
Le-Freak
13:18 20.01.2018.

Znaci gdje god Hrvati prime druge narode u svoju udrugu, selo ili kraj, tada to prestaje biti hrvatsko i postaje internacionalno. Jer su eto mnogi drugi narodi tu nesto pridonjeli.

VL
CR
crocro
13:21 20.01.2018.

Ne rade nam susjedi brzo koliko mi radimo sporo, jer tek kada vidimo da nam se nešto oduzima, onda se počinjemo boriti, umjesto da puno unaprijed razmišljamo o onome što je nesporno naše da se nitko drugi ne sjeti oteti naše, poput slovenaca. Sada i crnogorci napadaju. Čekamo BiH i Srbiju da se i oni sjete nečega što bi valjalo prisvojiti. Morali smo raditi u isto vrijeme kada su počeli i slovenci s time da oni ne budu brži.

VL
DU
Deleted user
13:43 20.01.2018.

Crnogorci su dobili dio hrvatskog teritorija i sad znaju da granice nikad nisu za uvijek pokusavaju ukrasti tudju kulturu. Ako ukradu kulturu ukrali su granicu za duzi period, ....

VL
HE
hr.eu
13:45 20.01.2018.

Država Hrvatska treba smjesta postaviti uvjet Crnoj Gori pri pristupanju u EU da Boka kotorska dobije specijalni status "Zajednica hrvatskih općina Boka kotorska" po uzoru na tzv. "zZajednicu srpskih općina" koju Srbi traže na kosovu od Albanaca! Naravno, uz to ide razgraničenje na moru crtom sredine međunarodno valjanim ugovorom te povrat školskog broda "Jadran" u sastav HRM! Plenkoviću ako nisi spoban voditi državu, odstupi više, idi tamo onom pijancu u EK, on ionako nije odavno koga "štipnuo"...

VL
AF
afer
17:24 22.01.2018.

Prije nego se uputite u ''komentarisanje'', komšije, malo pogledajte o Bokeljskoj mornarici: http://bokeljska-mornarica.hr/

VL
DU
Deleted user
23:26 20.01.2018.

Crnogorci svojataju tuđe kad vide šaku jada od hrvatskih političara. Obuljen je direktno odgovorna za ovu povijesnu prevaru, sad laje na mjesec..

VL
KA
Kameni
14:21 20.01.2018.

Sveti Trifun. Da, vidi se da je pravi katolicki svetac. Tijelo mu je u Kotor iz Konstantinopolja iliti Carigrada prenio talijan Andrea Saracenis i od tada posto je ovaj Talijan pocese ga i katolici svojatati. Neznam sta mu Carigradska patrijarsijaa dade tijelo svetca da ga odnese u Kotor??? Sigurno je lagao da je pravoslavac. Daleko je zemljopisno gledano od Vatikana do Konstantinopolja, ali nije to nista za katolicku crkvu, palili su oni i zarili gdje su stigli, do po Perua i Cilea.

VL
DU
Deleted user
13:40 20.01.2018.

ahahaaa a pazi lakiranih cipela, a nosili opanke. e jadnici jadni sto pokusavate, glumit nesto sto niste. isto ko oni u dubrovniku i lindjo, svi imaju cipele sad a do 70-tih su po zupi dubrovackoj, primorju, peljescu konavlima ovo nosilli.. ......... http://pics.si/?di=YLCO

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.