Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival svjetske književnosti

Claudio Magris otvara četvrto izdanje festivala

05.07.2016., Zagreb - U Talijanskom institutu za kulturu odrzana je konferencija za medije povodom Festivala svjetske knjizevnosti koji ce se odrzati od 4.9. do 11.9. 2016. u Zagrebu. Na konferenciji su govorili Seid Serdarevic, Tomica Bajsic, Luc Levy, M
07.07.2016.
u 12:33

Talijanski pisac Claudio Magris u rujnu će otvoriti festival

Slavni talijanski pisac Claudio Magris otvorit će Četvrti festival svjetske književnosti koji za mjesec rujan priprema Fraktura. Ove im je godine glavni strani partner Talijanski kulturni institut, pa će uz Magrisa u Zagrebu od 4. do 11. rujna gostovati i Giorgio Pressburger, semiolog i Ecov suradnik Uvo Voli, dobitnik nagrade Strega Antonio Pennachhi, ali i Paolo Cognetti te najčitaniji suvremeni talijanski stripaš Michele Rech. Ravnateljica instituta Maria Sica sretna je što će se dio festivala ove godine održati i u Splitu zahvaljujući trudu književnika Nebojše Lujanovića i gostoljubivosti splitske Knjižnice Marka Marulića.

Među stotinjak sudionika festivala, Seid Serdarević je izdvojio francusku autoricu Muriel Barbery, Karla-Markusa Gaussa, Dragana Velikića i njemačku književnicu zagrebačkih korijena Adrianu Altaras.

Ravnatelj Francuskog kulturnog instituta Luc Levy pohvalio se jednomjesečnim izlaganjem digitalne kabine u Medijateci instituta sa hologramskim čitačima klasika svjetske književnosti. Glavni tajnik hrvatskog PEN-a Tomica Bajsić predstavio je dvije pjesničke večeri, jednu izraelskih mladih pjesnika, a drugu posvećenu svjetskom čitanju poezije pod motom Demokracija bez populizma.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije