Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječke ljetne noći

"Classic and jazz" Gorana Končara i Darko Jurković Quarteta

Goran Končar i Darko Jurković Quartet
arhiv RLJN
10.07.2013.
u 14:19

Praizvesti će se "Capriccio za solo violinu i jazz kvartet", skladba jednog od najvećih hrvatskih skladatelja Borisa Papandopula, za koju je malo tko znao

Program koncerta pod nazivom \"Classic and jazz\" Gorana Končara i Darko Jurković Quarteta što će biti održan u petak, 12. srpnja, u velikom klaustru samostana na Trsatu, s početkom u  21.30 sati,  donosi još jednu svjetsku praizvedbu na Riječke ljetne noći, o čemu je prvi pisao Večernji list. Naime, projekt \"Goran Končar & Darko Jurković Quartet\" sastavljen da propituje granice klasike i jazza svoj će premijerni nastup imati upravo na Riječkim ljetnim noćima i ovdje će praizvesti \"Capriccio za solo violinu i jazz kvartet\", skladbu jednog od najvećih hrvatskih skladatelja Borisa Papandopula, za koju je malo tko znao.

Taj crossover klasike i jazza imao je doista čudan put; skladba napisana za jedan veliki jazz festival, umjesto na tom festivalu završila je zaboravljena u televizijskim depoima. Kad ju je otkrio Goran Končar, violinist svjetskog glasa, započeo je i projekt okupljanja grupe koja bi je bila u stanju izvesti, a potom je osmišljen i kompletan repertoar u kojem se plodonosno spojaju disciplina klasike i lepršavost jazza.

Tako će se na programu koncerta, uz Papandopulovu skladbu, naći i skladbe Rolling oranges i Under the open sky Darka Jurkovića, potom Linđo i Moreška Zvjezdana Ružića, Adieu Miljenka Prohaske, Long distance i Kalamota Henryja Radanovića, Why did Krunoslava Levačića te Divertimento za violinu, cello i klavir Igora Frolova.

Podsjetimo, sastav vrhunskih glazbenika koji propituju granice žanra, ali i svoje vlastite, čine violinist Goran Končar, gitarist Darko Jurković, Henry Radanović na kontrabasu, pijanist Zvjezdan Ružić, Kruno Levačić na bubnjevima te kao specijalna gošća Ljerka Končar na violončelu.

 

.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije