Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekcija

"Cijena života" i "Ljilja zauvijek" u petak u Ružički

ljilja
arhiva
22.04.2010.
u 15:28

Film T. Žaje "Cijena života" snimljen je prema istinitoj priči o djevojci koja je bila žrtva trgovanja ljudima. Umjesto na obećanom poslu u restoranu u Španjolskoj, završila je na cesti kao prostitutka.

Ružičkina kuća u petak u 20 sati prikazuje dokumentarac "Cijena života", a u 21 sat igrani film "Ljilja zauvijek".

Film Tomislava Žaje "Cijena života" snimljen je prema istinitoj priči o djevojci koja je bila žrtva trgovanja ljudima. Umjesto na obećanom poslu u restoranu u Španjolskoj, završila je na cesti kao prostitutka, uz psihička i fizička maltretiranja, iz čega se pukim slučajem uspjela izvući.

Film je nastao u sklopu projekta "Mobiliziranje zajednice u suzbijanju trgovanja ljudima" koji je financiralo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške. U Hrvatskoj ga projekt provodi organizacija Care International North-West Balkans u suradnji s mrežom udruga Petra, što je malo slobodniji akronim za Mrežu nevladinih organizacija za prevenciju i eliminaciju trgovanja ženama i djecom.

"Ljilja zauvjek" (Ljilja 4-Ever) Lukasa Moodyssona tužan je, poučan i brutalno iskren film motiviran problemom seksualnih robova i trgovine ljudima (trafficking) u 21.stoljeću. Govori o prijateljstvu, o ostavljanju i ostavljenima, o bogatim ljudima koji vjeruju da se sve može kupiti i o siromašnim ljudima koji su prisiljeni prodati sve što imaju. Priča je to jedne djevojke, prošvercane i prodane u Švedsku, ali njezina priča dala je lice svakoj od godišnje 900.000 žrtava traffickinga u svijetu. Film je osvojio nagradu za najbolji film, najboljeg redatelja i najbolju glumicu u Gijonu 2002., kao i na Švedskom festivalu 2003., gdje je osvojio nagrade u kategorijama: najbolji film, najbolja glumica, najbolji redatelj, najbolji scenarij i najbolja fotografija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije