Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jazz.hr / proljeće

Charles Tolliver zvijezda ovogodišnjeg festivala

Lisinski
Borna Filić/PIXSELL
28.03.2014.
u 09:50

Mala dvorana Vatroslava Lisinskog ugostit će ovogodišnje izdanje festivala Jazz.hr / proljeće od 9. do 11. travnja!

Davor Hrvoj, umjetnički direktor Jazz.hr-a i Dubravko Majnarić, urednik popularne radijske emisije „Zvjezdana prašina“, na jučerašnjoj su konferenciji za medije predstavili program Jazz.hr festivala kojeg već dugi niz godina organiziraju Hrvatsko društvo skladatelja i KD „Vatroslav Lisinski“. Zvijezda ovogodišnjeg festivala je Charles Tolliver, proslavljeni američki jazz trubač i utemeljitelj izdavačke kuće Strata-East Records, koji je u svojoj karijeri surađivao s imenima poput Herbieja Hancocka, Sonnyja Rollinsa, Roya Ayersa i mnogih drugih. U Zagrebu će nastupiti 9. travnja s vlastitim Music Inc. kvintetom, a pridružit će im se i Saša Nestorović kao poseban gost.

Dan kasnije, u četvrtak, 10. travnja, očekuje nas posebna poslastica: spoj dvaju stilski različitih, ali na svoj način uzbudljivih hrvatskih ansambala, Zagreb Jazz Portrait i Acoustic Project, koji će u autorskim skladbama donijeti zanimljiv i osebujan spoj klasične glazbe i jazza.

Istog dana održat će se i manifestacija Nove nade jazza „Marjan Marjanović“ za koju je ovogodišnji selektor Mario Igrec odabrao mlade izvođače koji će predstaviti budućnost domaćeg jazza.

Petak, 11. travnja, rezerviran je za nastup Charlesa Tollivera s Jazz orkestrom HRT-a – zajedno će izvesti kultni album Johna Coltranea „Africa / Brass“ u novom aranžmanu koji će zasigurno oduševiti sve ljubitelje jazza, ali i jazz početnike koji se tek upoznaju s opusom ovog slavnog saksofonista.

Svakako treba istaknuti i Jazz.hr / Jazz lab radionicu koja će se u utorak, 8. travnja, održati u Dvorani MM Studentskog centra. Svoje umijeće i glazbenu filozofiju predstavit će renomirana jazz imena: Bruce Edwards – gitara, Theo Hill – glasovir, Devin Starks – kontrabas i Gene Jackson na bubnjevima.

Cijena paketa ulaznica za sva tri dana iznosi 189 kuna, dok pojedinačne cijene ulaznica iznose 100 kuna (za koncerte 9. i 11. travnja) i 70 kuna (za koncert 10. travnja). Ulaz na Jazz lab radionicu je besplatan!

Više informacija dostupno je na www.jazz.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije