Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbenici i prijatelji maestra Vjekoslava Šuteja šokirani su tužnom viješću

Carreras: Koncert u Areni posvetit ću svom dragom Điđiju

Carreras, Šutej, Badrić
02.12.2009.
u 17:58

On je jedan od onih vrhunskih umjetnika koji su nezamjenjivi. Ostavlja iza sebe nepregledno bogatstvo i kao čovjek i kao umjetnik.

Ivica Prlender, intendant Igara: "Postoje ispražnjena mjesta koja nikada neće biti popunjena u srcima prijatelja."

Mirela Toić, operna pjevačica: "Hrvatska glazbena scena izgubila je vrhunskog dirigenta, jednostavnog čovjeka,
izuzetnog suradnika."

Ivan Repušić, dirigent: "Ne samo da mi je bio profesor i mentor, bio mi je i vjenčani kum uvijek pun razumijevanja za sve nas. Điđi će mi zauvijek ostati u srcu"

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba: "Bio je borac koji se nije predavao, ali zadnju je bitku nažalost izgubio. Hvala mu za sve što je napravio za hrvatsku i svjetsku glazbenu kulturu"

Boris Martinović, operni pjevač: "Šokiran sam ovom viješću. Velika je to šteta za naše kazalište i za našu umjetnost."

Pavle Dešpalj, dirigent i akademik: "Užasno mi je krivo što sam izgubio kolegu, u ovom trenutku ne mogu ništa više reći."

Božo Biškupić, ministar kulture: "Ostali smo bez jednog od nekolicine istaknutih glazbenika našega vremena

Tomislav Mužek, operni pjevač: "Bio je veliki dirigent. Pamtim njegovu sposobnost da inspirira cijeli ansambl, od solista do orkestra. Izvlačio je iz nas nemoguće."

Jose Carreras, tenor i Šutejev prijatelj: "Šokiran sam i tužan! Koncert koji ću 19. prosinca održati u Areni posvetit ću njemu, svom dragom prijatelju Điđiju.”

Nina Badrić: "Iznimno mi je žao što je maestro Šutej izgubio borbu s opakom bolešću. Vjerovala sam i nadala se da ću ga iduće ljeto sresti nasmijanog u Dubrovniku. Pamtit ću ga po iznimnoj lakoći i ljubavi s kojom se odnosio prema svim suradnicima. On je jedan od onih vrhunskih umjetnika koji su nezamjenjivi. Ostavlja iza sebe nepregledno bogatstvo i kao čovjek i kao umjetnik i čast mi je što sam imala priliku upoznati ga i surađivati s njim."

Ključne riječi

Komentara 1

RI
riječanka
20:14 02.12.2009.

.....i svaka zvijezda, leti kraju svom..... Počivao u miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije