Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNO 19. prosinca koncert svjetskih zvijezda

Carreras će pjevati za prijatelja Šuteja

19.11.2008.
u 23:11

– Sve ćemo učiniti da Vjekoslav Šutej pobijedi leukemiju! Ponosni smo na sve što je učinio i stajat ćemo uz njega – rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu, na konferenciji za novinare održanoj povodom humanitarnog koncerta “Jose Carreras i prijatelji”. U hotelu Westin, točnije dvorani simboličnog naziva – Opera, organizatori “svečanosti dobrote i radosti” predstavili su pjevače koji će 19. prosinca svom prijatelju Điđiju iz dvorane Dražena Petrovića u bolnicu u Seattleu poslati glasnu umjetničku potporu.

– Okupila nas je nevolja, odnosno bolest kolege i prijatelja, pa vjerujem da nam je svima velika čast sudjelovati u ovome – kaže Davor Žagar, ravnatelj Koncertne direkcije.

Najveća čast ipak je pripala Joseu Carrerasu koji je i sam krajem osamdesetih bolovao od leukemije i od kojeg je i potekla ideja za organizaciju koncerta za maestra Šuteja.

Potaknut primjerom svojega prijatelja Josea i Šutej je odlučio pomoći drugima koji su oboljeli od leukemije. Prihodi od njegovog koncerta tako će se dijeliti na troškove maestrova liječenja, ali i pomoć Zakladi Ane Rukavine.

– Veliki glazbenici su ljudi velikog srca, a to potvrđuje i ovaj primjer – prokomentirao je Milan Bandić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije