Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čarolija Izraela...

Čarobni zvuci slavnih opernih arija spojili su Mediteran

'09.08.2013., Pula - Dubrovacki simfonijski orkestar pod vodstvom maestra Noama Zura te izraelski umjetnici Keren Hadar, Hile Baggio i Yuri Kissin zatvorili su tjedan izraelske kulture pod nazivom Car
'Dusko Marusic/PIXSELL'
09.08.2013.
u 16:27

Pod dirigentskom palicom Noama Zure te uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra solisti – sopranistica Keren Hadar i Hile Baggio te bas-baritona Jurij Kissin ostavili su Puljane, ali i brojne turiste bez daha

Pulski Kaštel pretvorio se u pozornicu pod zvjezdanim nebom na kojoj je – nakon brojnih nastupa – kulminirala \"Čarolija Izraela, ljeto u Istri\", festivala izraelske kulture u organizaciji veleposlanstva Države Izrael, Istarske županije i Grada Pule, a u povodu obilježavanja 65. godišnjice samostalnosti Izraela.

Kruna manifestacije

Opera i opereta, moćni glasovi, sjajni Dubrovački simfonijski orkestar, okruženje antičkog grada bili su razlozi zbog kojih se tražilo mjesto više na koncertu koji je bio kruna manifestacije o kojoj se u Puli i Istri danima govori. Pod dirigentskom palicom Noama Zure te uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra solisti – sopranistica Keren Hadar i Hile Baggio te bas-baritona Jurij Kissin ostavili su Puljane, ali i brojne turiste bez daha. Dubrovački glazbenici došli su s drugog kraja hrvatske obale, a nastup s izraelskim zvijezdama – s druge strane Mediterana – pokazao se kao sjajan spoj međunarodne glazbene suradnje.

Mozart, Bizet, Strauss...

Večer opere i operete obilježile su arije iz Mozartova Figarovog pira i Don Giovannija, Bizetove Carmen, Rossinijeva Seviljskog brijača, Straussova Šišmiša, Verdijeva Rigoletta... Na koncertu bio je potpredsjednik Sabora Igor Stazić s gostima te domaćin festivala veleposlanik Izraela Yosef Amrani i brojni gosti.

Maestro Noam Zur školovao se u Izraelu, Njemačkoj i SAD-u, a od 2001. godine nastupa u najvećim koncertnim dvoranama s vodećim orkestrima diljem svijeta. Redovito dirigira u Bečkoj, Bukureštanskoj i Izraelskoj operi te orkestrima u Europi, SAD-u, Južnoj Africi i Izraelu.

Hila Baggio studirala je na glazbenoj akademiji Rubin u Tel Avivu. Nakon završetka studija pridružila se Opernom studiju Izraelske opere. S kristalno čistim glasom jedna je od najuspješnijih, najpriznatijih i najtraženijih izraelskih sopranistica. Keren Hadar diplomirala je na akademiji Beit Zvi u Izraelu. Studirala je operu u Berlinu 2006. i 2007. godine s posebnom stipendijom maestra Daniela Barenboima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije