Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA: Kušecova “Tonkica Palonkica frrrr” izvedena u Žar ptici

Čaroban svijet iz kojeg se teško vratiti u stvarnost

Scena iz predstave
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
30.09.2014.
u 12:00

Glumci ovdje izvode prave akrobacije te od prve djecu uvuku u čaroliju snova u kojima Tonkica rješava sve njihove brige

Vratolomije, snovi, potraga, izgubljena imena, dječja veselja, ali i brige i strahovi... svega toga ima u “Tonkici Palonkici frrr”, novoj predstavi kazališta Žar ptica. Legendarna radijska emisija Mladena Kušeca, uz koju su odrastale generacije, tako je dobila i svoju teatarsku inačicu, onu koju će zasigurno voljeti i veća i manja djeca.

Redatelj Robert Raponja Tonkicu je smjestio u dječji san i tako ovoj predstavi i dobro poznatoj priči (protkanoj originalnim ali moderniziranim songovima Igora Savina) doslovno udahnuo novi život. U tome su mu uvelike pomogle Marijana Nola, koja potpisuje dramatiziciju i adaptaciju Kušecova teksta, te Jasmina Pecek koja je kreirala scenu i kostime, kao i ostatak autorskog tima predstave. No za bajkovit svijet koji na prvu uvuče djecu u prvom su redu zaslužni glumci. Ova predstava baš je za njih nadasve zahtjevna.

Na sceni su: Amanda Prenkaj – izvrsna u naslovnoj ulozi, Filip Vidović, Justina Vojaković Fingler, Zoran Pribičević i Ante Krstulović, svi odreda odlični u ulogama za koje su uvježbali i cijeli repertoar akrobacija. Njihova trka po nakošenoj sceni i ples na trakama tkanine koje vise sa stropa, kao i hod na štulama Ante Krstulovića djecu u publici doista odvode u svijet snova, onaj u kojem je sve moguće, u kojem čarobna bubamara rješava sve dječje probleme i iz kojeg se teško vratiti u stvarnost.

Slično kao i u “Čarobnjaku iz Oza”, ova predstava jedno je iz dječje, ali i nešto drugo iz odrasle perspektive. Zbog te “podvojenosti” u teatru će se dobro provesti i odrasli koji stignu u pratnji svojih mališana.

>> Legendarna radijska emisija za djecu uskoro postaje senzacionalna predstava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije