Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
72. izdanje
Povratak na članak

Filmski festival u Cannesu: Otvara ga horor, počasno priznanje glumcu koji podržava radikalnu desnicu

Večeras počinje 72. izdanje filmskog festivala u Cannesu. Slavno događanje popraćeno je brojnim kontroverzama, a posebno se ističe odluka odavanja priznanja kontroverznom glumcu Alainu Delonu. Cannes još uvijek nastavlja borbu s Netflixom, a evo tko su najjači ovogodišnji kandidati

Komentari 2

BR
Brankko
11:57 17.05.2019.

Na francuskom se taj filmski festival (hrvatski: pridjev filmski + imenica festival) zove Festival de Cannes, dakle to je Canneski festival ili Kanski festival, ili, s malim pomakom, možda Festival u Cannesu. -- Kakav je to kvazihrvatski "Cannes Film Festival"?! Dakle francusko Festival de Cannes prevedeno je u hrvatskomu tekstu na engleski opis: Cannes Film Festival!

VL
BR
Brankko
11:58 17.05.2019.

Kakav je to kvazihrvatski "Cannes Film Festival"?! Dakle francusko Festival de Cannes prevedeno je u hrvatskomu tekstu na engleski opis: Cannes Film Festival!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.