Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Animafest

Čak 300 filmova i 150 gostiju iz cijelog svijeta u Zagrebu

07.04.2016.
u 14:19

Publiku će posebno radovati udvostručenje broja filmova koji će biti prikazani na Zrinjevcu

U Zagrebu je najavljen program 26. Svjetskog festivala animiranog filma Animafest, jedinog našeg filmskog događanja koje se nalazi u A kategoriji svjetskih festivala te služi kao lansirna platforma za najveće svjetske nagrade Oscar i Cartoon D’Or.

U programu koji će trajati od 6. do 11. lipnja čeka nas više od 300 filmova u 15 programskih segmenata i 150 gostiju iz cijeloga svijeta.

Zagrebačku publiku posebno će radovati udvostručenje broja filmova koji će biti prikazani na Zrinjevcu te besplatne projekcije dijela Animafestova programa po gradskim četvrtima.

Umjetnički direktor festivala Danijel Šuljić publici preporučuje nove filmove velikana Georgesa Schwizgebela, Phila Mulloya, Igora Kovalyova i Theodora Usheva, kao i jake predstavnike kineske animacije u kratkometražnoj selekciji festivala, dok iz dugometražne izdvaja “Anomalisu” kultnog Charlieja Kaufmana te “Psichonauts” Pedra Rivera i Alberta Vázqueza. Natjecanje hrvatskih filmova ove godine sadrži 15 naslova, od kojih se “Planemo” Veljka Popovića, “Moving Elements” Marka Tadića”, “Only Lovers Leave to Die” Vladimira Kanića i “Peter’s Forest” Martine Meštrović natječu i u međunarodnoj kratkoj selekciji.

Vrlo zanimljiva bit će i studentska konkurencija koja, kako ističe jedan od selektora Nikica Gilić, spaja srednjoeuropske filmove nastale na tradiciji apsurda i egzistencijalizma i azijske filmove koji plijene pažnju uspješnim modelima modernizacije svojih umjetničkih tradicija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije