Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera na Brijunima

Burleskni mjuzikl s plesom i pucanjem

Premijera Krležinog Sprovoda u Theresienburgu na Malom Brijunu
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
25.07.2014.
u 12:00

Dramaturg Staša Zurovac s kompozitorom Marjanom Nećakom napravio je od Krležina Sprovoda u Theresienburgu višeglavo mjuzikoliko teatarsko uprizorenje u kojem se malo glumi, a mnogo više pjeva, pleše i puca

        Na Brijunima je preksinoć, za promjenu, bila blaga i tiha večer, čak i pretiha za pjevanje iz petnih žila s (pre)jakim razglasom. Koreograf, redatelj te u ovom slučaju i vješt dramaturg Staša Zurovac s kompozitorom Marjanom Nećakom napravio je od Krležina Sprovoda u Theresienburgu višeglavo mjuzikoliko teatarsko uprizorenje u kojem se malo glumi, a mnogo više pjeva, pleše i puca – sve u skladu s pričom o austrougarskom garnizonu u kojem se, pod oklopom vojničkog života i ofucane ratničke slave događa ljudska drama u šablonskom trokutu: uštogljeni zapovjednik, njegova žena koja se dosađuje, i njen ljubavnik, mlad, neprilagođen te za sve vojske i ratove ovoga svijeta prepametan oficir koji se, naravno, ubija.

Za takvu je ulogu kao stvoren Dražen Čuček, Vanda Winter glumila je i pjevala sudbonosnu ženu, a svoj pjevački debi u ulozi pukovnika-rogonje svojski je odradio Ozren Grabarić. S baletnim ansamblom splitskog HNK u sjajnim kostimima i uz pomoć rekvizitarija Bjanke Adžić Ursulov, Staša Zurovac je u ambijentu koji je sam po sebi idealna scena ponovno napravio ono u čemu je najbolji: niz efektnih slika snažne simbolike. Usput, čak četiri televizijske ekipe došle su na predstavu i radovalo bi nas da je to bilo zbog premijere, a ne premijera.    

>> To je totalni teatar! Svi glume, pjevaju i plešu 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije