Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trešnjevka

Bugarski film "Putovanje" osvojio nagradu Veliki Brcko

Veliki Brcko
PSSST! Festival
12.11.2012.
u 15:08

Najviše glasova publike, a samim time i nagradu publike osvojio je argentinski film "Luminaris" redatelja Juana Pabla Zaramella

Bugarski film "Putovanje" redateljskog dvojca Radostine Neykove i Vladislava Budinova osvojio je nagradu Veliki Brcko ovogodišnjeg, 6. izdanja PSSST! Festivala nijemog filma. Najviše glasova publike, a samim time i nagradu publike osvojio je argentinski film "Luminaris" redatelja Juana Pabla Zaramella. Pozitivne reakcije publike na hrvatsku i dansku baštinu nijemog filma, kao i na filmove recentne međunarodne produkcije u natjecateljskom programu, ali i odlične izvedbe vrhunskih glazbenika bez čije podrške festival ne bi bio isti, potvrđuju da se nijemi film ne percipira kao zastarjela i otpisana forma filmskog jezika. PSSST! je i ove godine uspio nijemi film predstaviti na nov, uzbudljiv i zabavan način nudeći publici više od gole retrospektive čime je ujedno revitalizirao interes za korijene filmske umjetnosti.

Na natječaj za ovogodišnji PSSST! pristiglo je više od stotinu prijava iz cijeloga svijeta, a 18 filmova iz deset zemalja natjecalo se za glavnu nagradu nazvanu po prvome junaku hrvatskog nijemog filma. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije