Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro u kinima
Povratak na članak

Brešan: "Svećenikova djeca" ne izruguju Crkvu, nego mane

Ako Crkva bude napadala, vjerujem da će se film sâm obraniti. Badava film koji ja moram braniti po cesti

Komentari 13

Učitelj
12:19 17.12.2012.

kakve veze ima radnja filma. dovoljna preporuka da ga se ne gled aje to tko je redatelj.

VL
HE
heraklit88
11:24 17.12.2012.

Gosp. Brešan već godinama propagira nešto što se zove POLITIČKA KOREKTONST kao i interese jedne potpuno dekadentne atlantističke civilizacije, konkretnije: atlantskog Levijatana (SAD) i podlog Albiona (UK). Gosp. Brešan kao i svi hrvatski mediokriteti pate o sindroma kolektivne plitkosti i zapanjujućeg neznanja. Vrlo malo čitaju, a ono što čitaju istog je ideološkog i vrijednosnog svjetonazora. Taj drugi Weltanschauung u Hrvatskoj i ne postoji. Postoji obilje takve vrhunske akademske literature na francuskom, ruskom, njemačkom i ponešto i engleskom jeziku. Zato nesretni skromno obrazovani Brešan nikad ne će ni shvatiti razliku između profanog i sakralnog na polju liberalizma i čovjeka u formi egoističke ekonomske životinje, sofisticiranijeg brata komunizma i njihovog linearnog napretka koji oni zagovaraju uništavajući sve vrijednosti zapadne civilizacije, a ne cikličke dokazane povijesti civilizacija i njihove nezaustavljive propasti koja je na djelu još od nasilne francuske revolucije.

VL
HE
heraklit88
11:39 17.12.2012.

Naravno da je školstvo katastrofalno, kao uostalom i u SAD-u koja da ne uvozi znanstvenike davno bi propala oslanjajući se na svoj katastrofalni obrazovni sustav. Prvu stvar koju su američki okupatori načinili u Njemačkoj nakon 1945 god. je bilo UNIŠTENJEE VRHUNSKOG PRUSKOG ŠKOLSTVA koje su samo parcijalno prenijele i socijalističke zemlje i zato su imale kvalitetnije školstvo od tzv. zapadnih zemalja tj. američkih pokorenih satelita. Američki okupatori su lošim školstvom (Bolonja je njihov izum), medijskom okupacijom koja traje do danas za kreiranje kolektivne nekritičke svijesti, izmišljanjem „ ljudskih prava“ zagovarajući homoseksualizam, narkomaniju, nasilno useljavanje ljudi iz Trećeg svijeta kao žrtvi pohlepe tih istih zlikovaca liberalnog kapitalizma , a istovremeno dokidanjem radničkih prava. NAPAD NA CRKVU JE BAŠ DJELO TIH PSEUDO ELITA JER U CRKVI VIDE POSLJEDNJEG NEPRIJATELJA NOVOGA SVJETSKOG PORETKA u stvaranju neobrazovanog društva konzumetskih zombija, polupismenog fachidiota bez ikakve kritičke svijesti.

VL
SE
sestrićna
11:50 17.12.2012.

a tebe neam potrebe izrugivati..već jesi svojim filmićima :)))

VL
OB
-obrisani-
12:51 17.12.2012.

Vinko, na prihod od moje karte ne računaj.

VL
JP
josip-plemeniti-broz
16:23 17.12.2012.

bresanovi uradci ne izruguju nikog doli bresana. ja se ne mogu sjetiti niti jednog njegovog dobrog filma. samo za primjer, josef je snimljen za 25% sredstava koja je bresan dobio od drzave za ovaj uradak

VL
AR
ArsenT
18:50 17.12.2012.

Brešan je jedan od pozitivnijih likova naše kulture. Njegovi filmovi redom su dobri, to se mora priznati. To što Hrvati mrze svoje filmove to je fenoment svoje vrste pa u tom kontekstu ne mogu niti voljeti Brešana. Nadalje, uskoro će HR film imati istu definiciju kao svojedobno nogomet i Njemačka. Naime hrvatski film će biti onaj film za kojeg je scenarij napisao Mate Matišić. Kaj taj čovjek radi? Jel uopće jede? Za kraj, svaka čast Matišiću (i Brešanu), ali svećenik koji buši kondome ne bi prošao. Mislim da Brešan nije katolik, za Matišića ne znam, ali ubuduće se, Vinko, ostavi onoga o čemu nemaš pojma...

VL
AN
animcot
18:54 17.12.2012.

Sta je sa Zagreb Filmom, kojem je Vinko Bresan direktor? Ne cujem da se nesto dogadja sto bi imalo smisla, kao nekadasnji Zagreb Film studio, koji je cvao sa svojim osebujnim filmicima, koji su dobili i Oskara. To je bio jedan avant-guard studio, prvi u svijetu "malih" studija, kojih danas ima na pretek, no - nista se ne cuje o nasem Zagreb Filmu.....

VL
AU
autoritet
21:55 17.12.2012.

Zvuči dosta banalno kao i sve od Brešana, ali ne mogu vjerovati da jedan Matišić u tome ima udjela.

VL
GA
gazdazg
10:01 18.12.2012.

Tko njega plaća ? Od kuda njemu novci za te njegove loše projekte ? Kome je u interesu da ga financira ? Za koje interesne skupine on snima ? Sramota je on velika za sve nas. Sramota !

VL
BA
barjak
10:15 18.12.2012.

Jeni znaju napraviti film a drugi samo sund - Publika odlucuje sto ce gledati

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:08 18.12.2012.

Teško je reći nešto o filmu o kom znamo samo to da se radi "o svećeniku koji buši kurtone zbog toga da poveća populaciju". Brešan jeste jedan od svjetlih točaka hrvatske kinematografije i valja podržati svaki njegov projekt, a kako će to na kraju ispasti, vidjet ćemo i ocijeniti.

VL
SV
svitilnik
15:42 18.12.2012.

Vinko mi smo iz istoga kraja i mogu shvatiti tvoj smisao za humor no sve ima svoje granice kad to prestaje biti to. Moraš konačno shvatiti a i svi oni koji se bave tvojim poslom da svatko od nas danas mora stvorit neki proizvod koji onda donosi novac od kojega živimo. Sami financiramo svoj posao i nikomu ne uzimamo novac. Tako i ti , imaš svoj proizvod financiran vlastitim novcem , prodaj ga , ali molim te , bez samohvale jer to u prelazi u prostituciju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.