Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL TOLERANCIJE

Branko Lustig srednjoškolcima održao predavanje o Holokaustu

Branko Lustig
23.05.2013.
u 16:27

Program edukacije započeo je projekcijom dugometražnog filma „Nadarena djeca“ redatelja Markusa Rosenmüllera

U kinu Europa danas je održano drugo Edukacijsko jutro ovogodišnjeg Festivala židovskog filma Zagreb, u sklopu kojeg je počasni predsjednik Branko Lustig održao predavanje pred više od 650 djece i mladih. Predavanju su nazočili osnovnoškolci iz niza škola iz Zagreba i okolice kao i iz Vukovara, Lipika i Banovine te učenici desetak srednjih škola iz Zagreba.

Ovaj program edukacije započeo je projekcijom dugometražnog filma „Nadarena djeca“ redatelja Markusa Rosenmüllera, koji govori o glazbeno nadarenoj djeci koja razvijaju duboko i iskreno prijateljstvo koje je nadvladalo njihove religiozne i nacionalne različitosti.

Nakon projekcije filma, Branko Lustig održao je predavanje o toleranciji kao i vlastitom iskustvu iz koncentracijskih logora nacističkog režima. 

- Starijim ljudima ne treba govoriti što se to ne smije ponoviti, to treba reći vama mladima. Vi još uvijek ne znate da su - prijateljstvo i ljubav - baš kao što ste vidjeli u filmu, glavni čimbenik i faktor da se takvi događaji ne ponove. Doveli smo autobuse iz Banovine, Lipika, Vukovara i ova je poruka posebno važno za vaša mjesta. Puno govorim po školama po cijeloj Hrvatskoj. Mladima objašnjavam da je ljubav između vas, ljubav prema bližnjemu, izuzetno važna. Pravi i jedini mogući put je da se svi mi - bez obzira jesmo li Židovi, pravoslavci, kršćani ili Romi - međusobno volimo i pokazujemo poštovanje jedni prema drugima jer samo tako možemo prebroditi sve krize i možemo postati ravnopravna zemlja u Europi - poručio je mladima Branko Lustig.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije