Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Katedrali sv. Vida

Božićni koncert Opere HNK Ivana pl. Zajca u Katedrali sv. Vida

Maestro Igor Vlajnić
arhiva VL
11.12.2011.
u 12:55

Koncert će se održati pod ravnanjem maestra Igora Vlajnića, a solistički će se predstaviti sopranistica Anamarija Knego

Božićni koncert zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca i ove će se godine, već tradicionalno, održati u riječkoj prvostolnici, Katedrali sv. Vida. Koncert će seodržati u utorak, 13. prosinca,  s početkom u 19  sati, pod ravnanjem maestra Igora Vlajnića, a  solistički će se predstaviti sopranistica Anamarija Knego.

U koncert uvest će nas pjesmom  „Koleda“ Tomislava Uhlika, poznatog hrvatskog skladatelja i dirigenta. Potom će uslijediti „Misa Delmata“ Pere Gotovca, koja je građena na etno-izvorištu dalmatinske glazbe, poštujući brojne parametre izvorne klapske prakse. Kao solisti nastupit će tenor Marko Fortunato i bariton Saša Matovina. Nakon „Panis Angelicusa“, jednog od najpoznatijih kraćih djela Cesara Francka, slijede tradicionalne božićne pjesme u obradi Ć. Juneka, B. Papandopula i drugih kao što su „Veselje Ti navješćujem“, „Oj, pastiri“ ili „Veseli se Majko Božja“.

Koncert završava Gruberovom pjesmom „Tiha noć“, nezaobilaznom pjesmom repertoara svih božićnih koncerata.

Ulaz na koncert je slobodan.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije