Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Božićna predstava za odrasle - Petra Dugandžić je Ona Mraz

Ona Mraz
25.11.2022.
u 14:19

Nova predstava Teatra Mašina igre upoznat će vas s Aurorom Božić, suprugom najpoznatijeg djeda na svijetu - Djeda Božićnjaka

"Ona Mraz" nova je predstava Teatra Mašina igre, namijenjena svim punoljetnim božićnim entuzijastima, skepticima i cinicima, i svima onima "između" koji po pitanju blagdana nastoje ostati ravnodušni usprkos sveprisutnom blagdanskom ugođaju na kraju svake godine.

Premijera predstave Ona Mraz bit će u subotu, 26.11. 2022. u 21 sat u Uraniji – prostoru kreacije (Trg Eugena Kvaternika 3/3, Zagreb), a sljedeća izvedba je dan kasnije, u nedjelju 27.11. u 21 sat.

Naslovnu ulogu tumači Petra Dugandžić, tekst potpisuje Beatrica Kurbel, a režiju Paola Slavica.

U ovoj jednosatnoj monodrami publika upoznaje Auroru Božić, suprugu najpoznatijeg djeda na svijetu - Djeda Božićnjaka. Ona se priprema za svoj prvi javni nastup nakon dužeg vremena. Aurorina trema jača je od besprijekorne šminke, od činjenice da se njezin famozni muž uporno ne pojavljuje, i njezine se pripreme vrlo brzo pretvaraju u retrospektivu vlastitog života; braka i života u sjeni božićne legende s kojom dijeli svoj život.

"Ona Mraz" uz poznate božićne motive i prepoznatljivo kapitalističko lice i naličje Božića, Aurora će za ovog, njoj prijelomnog, blagdana shvatiti kako se našla ovdje gdje je, usprkos svim svojim zaslugama za njegov uspješan biznis.

Iskrena i (auto)ironična u kaosu kojeg je godinama potiskivala Aurora Božić otkriva smisao Božića, posebno sada - kada se čini da se cijeli svijet raspada!

Predstava Ona Mraz će igrati tijekom prosinca, a raspored izvedbi bit će dostupan na web stranici: www.urania.hr

Event

Ulaznice

PREMIJERA: Mašina Igre: Ona Mraz, 26.11. 2022. u 21 h, Urania – prostor kreacije, Trg Eugena Kvaternika 3/3, Zagreb
GLUMI: Petra Dugandžić
TEKST: Beatrica Kurbel
VIZUALNI IDENTITET: Luka Borčić
FOTOGRAFIJA: Domagoj Kunić
REŽIJA: Paola Slavica

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije