Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovensko narodno gledališče iz Ljubljene oduševilo na Danima satire

‘Boris, Milena i Radko’ sjajna su priča o životnoj strasti i hrabrosti

Scena iz predstave
Foto: Arhiva VL
13.06.2014.
u 13:33

Tekst je istinski nadahnut te, bez ikakvih mudrolija i ograda, propituje svačije pravo na strast, leptiriće u trbuhu, ljubavno uzbuđenje...

Vidjeli smo pravu ljubavnu priču. Ona je u koliko-toliko sretnom braku, ali zaljubi se u drugoga. Strast se slavodobitno vraća u njezin život i mijenja ga. To je najkraći mogući siže predstave “Boris, Milena i Radko” Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane koju smo vidjeli u sklopu 38. Dana satire Fadila Hadžića.

Naravno, kada ime komada – autora i redatelja Dušana Jovanovića – “prevedete” u imena glavnih protagonista, a to su Boris Cavazza, Milena Zupančić i Radko Polič, ljubavna priča poprima sasvim drugu dimenziju. Riječ je, naime, o ljudima duboko zašlim u šezdesete godine, bračnom paru koji ima i unuke, ali im se život, zbog treće osobe, nađe na prekretnici. Tekst je istinski nadahnut te, bez ikakvih mudrolija i ograda, propituje svačije pravo na strast, leptiriće u trbuhu, ljubavno uzbuđenje...

U prvih nekoliko replika jasno je da ga je pisao istinski znalac, čovjek koji poznaje glumce, ali i život. Stoga je konačni rezultat priča koja možda i nema sretan završetak, ali će u svakom gledatelju, uz obilje smijeha, pobuditi i nadu da za pravi život nikada nije kasno i kako sve ovisi o vlastitoj hrabrosti.Na jednostavnoj sceni sav je prostor ostavljen glumcima i zapravo je nemoguće odrediti tko prednjači u tom sjajnom trolistu prvaka slovenskog glumišta. S njima su na sceni Nina Valič (kao Milenina i Radkova kći) i Alojz Svete, koji toliko dobro tumači ulogu Radkove majke da bi bilo zanimljivo doznati koliko je ljudi iz publike u ulozi 97-godišnje partizanke uopće vidjelo – glumca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije