Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendi u spomen

Boris je zvijezda što sja na hrvatskom glumačkom nebu

'za rtv rubriku split 13 04:boris dvornik  uz tekst m.marinovicc snimio:ivo ccagalj'
''
14.04.2011.
u 15:15

Prvi dani Borisa Dvornika - pjesnička večer u Varošu, ribarska noć na Matejuški...

Iznenađena sam. Drago mi je da je živo sjećanje na Borisa, vjerujem da ga ljudi neće zaboraviti. Program je sjajan – kazala nam je Dijana Dvornik, supruga legende hrvatskog glumišta na početku manifestacije "Dani Borisa Dvornika" koju organizira Hrvatska glazbena mladež Split.

Na Borisov rođendan, 16. travnja, organizatori, iza čijeg je projekta stao Grad, položit će cvijeće na njegov grob. "Dani Borisa Dvornika" odvijat će se u ljeto i jesen, a manifestacija će postati tradicionalna.

Ulica u Sutivanu

Idućih dana raspisat će se međunarodni natječaj za dramske predstave Borisova žanra koje bi se prikazale uoči početka kazališne sezone. Početkom ljeta u malom dvoru u Varošu održat će se pjesnička večer čakavske poezije, a potom će se na na Matejuški upriličiti ribarska noć. U more će se postaviti ponton, prikazivat će se inserti iz filmova i serija u kojima je Boris glumio. U Sutivanu na Braču ulica u kojoj je kuća obitelji Dvornik u kojoj se opuštao dobila je ime Ulica Borisa i Dina Dvornika. Na jesen će se održati i simpozij o životu i radu čuvenog glumca.

Živio je punim plućima

– Boris je bio umjetnik, prijatelj, amblem ovog podneblja, sinonim, institucija pučkog teatra. Boris je zvijezda koja sja na hrvatskom glumišnom nebu, on je naprosto u nama – kazao je Jakša Fiamengo.

– Zbog Borisa sam upisala glumu. Bio mi je drugi tata. Bio je karizmatičan, svuda je privlačio pažnju, živio je punim plućima – ističe glumica Bruna Bebić Tudor.

Oliver Dragojević otkrio je da je Boris imao tremu kad je prvi put pjevao popularnu "Nadalinu", a o legendi hrvatskog glumišta govorili su u splitskom HNK i njegovi "utorkaši". Na rivi je snimljena milenijska fotografija Šime Strikomana. Oko tisuću djece posložilo se podsjećajući na poluprofil glumačkog velikana. Tim su činom jučer počeli "Dani Borisa Dvornika".

Komentara 1

MP
mparac3
00:41 15.04.2011.

Pa kako bi itko mogao zaboraviti ljigavca koji je svojom glumom uglavnom velicao komunisticko jednoumlje, a partizanskim zlocincima i koljacima davao ljudski i humani oblik? Njegovo prijateljstvo s velikosrbom i drugom s one strane Drine (ciji sin je u bijegu pred pravnom drzavom, tj. kriminalac) - oduvijek je bilo legendarno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije