Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura

Bjelovarsko kazalište: Posebnu pozornost poklanjamo radu s djecom

Svojim kvalitetnim programima trudimo se biti važan dio kulturno-umjetničkog mozaika grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i šire.
21. listopada 2009. u 10:41 0 komentara 4 prikaza
bjelovarsko kazalište

Bjelovarsko kazalište glasi za jedno od ponajboljih amaterskih kazališta. U svojih dvanaest godina postojanja broji dvadeset i pet premijernih predstava (za djecu, mlade i odrasle), mnogo izvedbi i nebrojeno mnogo publike. Svojim kvalitetnim programima trudimo se biti važan dio kulturno-umjetničkog mozaika grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i šire.

Sudjelovali smo na festivalima Hrvatskih kazališnih amatera; 2000.godine s predstavom "Blagovaonica" na Hvaru, 2004. s predstavom "Sratnik" u Karlovcu, 2005. s predstavom "Putovanje u plavo" na Visu, 2006. s predstavom "Kukci" u Kastvu, 2007. s predstavom "Došljak" u Kastvu i 2009. s predstavom "Soba 101 s pogledom na mrtvačnicu" u Kastvu. Od 2005. sudjelujemo na BOK-u u Bjelovaru, od 2008. na FAK-u u Slavonskom Brodu. Godine 2006. sudjelovali smo na Linhartovu srečanju u Sloveniji, a 2008. na Atrium Art-u u Slovačkoj. Već dugi niz godina posebnu pozornost poklanjamo radu s djecom i mladima.

Rezultat je mnogobrojno članstvo svih uzrasta te kvalitetno provedeno vrijeme mnogih mladih i djece uz učenje kroz igru i zabavu na radionicama "MIK" (Moje Igralište je Kazalište). Surađujemo s mnogim profesionalnim redateljima, dramaturzima, glumcima, kostimografima i scenografima te na taj način stalno podižemo kvalitetu našeg rada. Stvarajući predstave obrađujemo probleme koji se tiču samih glumaca i gledatelja.

>>www.bjkazaliste.hr
>>www.noc-kazalista.com

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.