Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled unaprijed

Bitka za Pacifik bit će dojmljiv, mračan SF akcijski spektakl

Bitka za Pacifik
12.06.2013.
u 16:15

Novi film Guillerma del Tora krase zanimljiva goth-tech estetika te adrenalinski prizori borbe

Jedan od najvećih blockbustera ovoga ljeta trebala bi biti "Bitka za Pacifik" španjolskog filmaša Guillerma del Tora, koji je režirao filmove poput Panova labirinta, Đavolje kralježnice, Bladea i Hellboya te napisao scenarije za trilogiju Hobit u režiji Petera Jacksona.

S budžetom od čak 180 milijuna dolara ovo je uvjerljivo najskuplji film koji je del Toro režirao, a pažnju je privukao već najavnom kampanjom, zaradivši nominacije za najbolji plakat i trailer 2013. godine.

Novinari Večernjeg dobili su priliku pogledati polusatnu kompilaciju ključnih scena filma, a ono što smo vidjeli vrlo je obećavajuće jer čini se da će novi del Toro mračnijom estetikom i nešto razrađenijom pričom iskočiti iz ponude generičkih SF spektakala koji svakoga ljeta pune naše multiplekse.

Očito obilno crpeći iz japanske kinematografije, posebice Mecha žanra u kojem su glavni junaci gigantski roboti, animea "Ghost in the Shell" po kojem je nastao "Matrix" te filmovima o Godzilli, del Toro gradi mračan, distopičan svijet bliske budućnosti u kojoj svemirska čudovišta s morskog dna razaraju svjetske metropole, a jedini koji im se mogu suprotstaviti goleme su mašine upravljane snagom ljudskih sjećanja.

Premisa o kontroliranom ljudskom sjećanju kao najsnažnijem pogonskom sredstvu u dijelovima filma koje smo vidjeli pomalo je banalno predstavljena, a nejasno je i zašto je sudbina Zemlje povjerena neiskusnim mladcima nalik na topovsko meso iz "Zvjezdanih jurišnika", no teško je donijeti ozbiljniji zaključak na temelju fragmenata filma.

Ono što je već sad sigurno jest da je del Toro maksimalno iskoristio iskustvo rada na hororima, isporučivši napete, mučne prizore borbe koji izazivaju pravu navalu adrenalina, a zbog kojih se iskreno radujemo gledanju "Bitke za Pacifik".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije