Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boksački performans

Biškupiću, dođi u ring i tucimo se za fotelju!

'Sinisa Labrovic -  boks mec - izaziva ministra kulture za borbu u ringu'
''
01.09.2010.
u 19:15

Labrovićev “Meč za titulu ministra kulture” dio je 3. Zagrebi festivala koji na kritički i šaljiv način reagira na kulturu naše sredine.

Poznati hrvatski performer Siniša Labrović u ulozi boksača izaziva ministra kulture Božu Biškupića na meč za titulu ministra kulture koji bi se trebao održati 10. rujna u ringu koji će za tu priliku biti postavljen ispred Glavnoga kolodvora. Labrovićev performans održat će se tijekom 3. Zagrebi festivala koji se kritički odnosi prema svojoj sredini i događajima u kulturi, a održat će se 10. i 11. rujna brojnim nastupima domaćih izvođača i inozemnih gostiju pod motom “Kultura je pod kožom. Zagrebite”. Umjetnik je objavio da ima 86,7 kilograma i da spada u lako-tešku kategoriju boksača, da redovito trenira,  te da je slobodan pozvati aktualnoga ministra da obrani titulu ministra kulture. Organizatori “Zagrebi festivala” objavili su da je pismo ministru poslano prije desetak dana i da se čeka njegov odgovor za meč koji bi se odvijao u tri runde prema pravilima boksačke struke. Ako ministar ne može doći na meč, Labrović će rado odmjeriti snage i s nekim od pomoćnika, kaže da prihvaća sva rješenja i fer borbu.

A što ga je navelo na ovakav potez i neobičan performans, Labrović objašnjava:

- Potaknut sam osobnim ambicijama, ali i željom da se približimo suvremenim zapadnim standardima personaliziranosti i egzaktnosti, kao i da promičemo tradicionalne hrvatske sklonosti sportu i fizičkom nadmetanju. Dražim da je boks plemenita vještina koja je metafora tih standarda i vrlina, baš kao što ste vi metafora veličanstvenoga dosega hrvatske kulture i umjetnosti posljednja dva desetljeća i blistavoga položaja kojega one i njihovi praktikanti imaju u hrvatskom društvu - kaže performer u očekivanju ministrova odgovora. Ako se ne pojavi, znači da je odustao.  

- Muzeje ne bih više gradio. Sve što smo dosad izgradili, to je vrhunac. Dokinuo bih i onih 20 tisuća kuna iz proračuna koje su lani dobile Galerija Kraljević i Galerija Nova. A poručujem investitorima koj se bave radovima na zaštiti spomenika da se praksa neće mijenjati. Samo ću s obzirom na tešku situaciju, sniziti cijene 40 posto, dometnuo je Siniša Labrović.    

U sklopu dvodnevnoga festivala koji će se odvijati na trgovima, Zagrebačkom plesnom centru, Močvari, Dokukinu  i na gradskim ulicama bit će koncerata i nastupa elektropunk njemačke Grupe DAF, ritualnih vješanja o kuke “body suspension” norveške grupe, nastup performera iz Poljske i ples veteranke Maide Whiters.

Komentara 1

CO
Crna Ovca
13:31 26.09.2010.

Siniša Labrović je notorni zlostavljač životinja! Mučio je i namjeravao ubiti stado ovaca u sklopu svog \"umjetničkog performansa\". Veterinarska inspekcija je bila prisiljena intervenirati i izričito mu zabraniti ozljeđivanje i ubijanje životinja. A oni koji imaju neke nedoumice o Siniši Labroviću: mrtvaovca.blogspot.com/2010/09­/zlostavljac-zivotinja-sinisa-­labrovic.html

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije