Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bijela ljepotica

Bijela gondola '‘plovila' ulicama i uplovila u - Paviljon

Gondola Kata Mijatović
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
06.03.2014.
u 15:48

Izložba Kate Mijatović posvećena snovima, nakon Venecije i u Zagrebu, otvaranje u petak 7. ožujka u Umjetničkom paviljonu

– Fascinantno je bilo promatrati iz unutrašnjosti Umjetničkog paviljona kako 12 metara duga bijela gondola ulazi u prostor – kaže Branko Franceschi, kustos izložbe koja se u petak navečer otvara na Zrinjevcu, a prenosi izložbu s lanjskog Venecijanskog bijenala na kojem je Kata Mijatović izlagala svoj projekt posvećen snovima, i dalje otvoren za upis naših snova.

Gondola je na “plovidbu” jučer krenula iz depoa Muzeja suvremene umjetnosti.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Sve teče po planu – kaže i autorica Mijatović koja je u Veneciji snimana kako spava u gondoli koja klizi morem. U tami paviljona, osvijetljena samo reflektorom, i dalje će graditi ovu izuzetnu izložbu!

>>Projekt Kate Mijatović na 55. Venecijanskom bijenalu

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije