Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani Borisa Dvornika

Bija je čovik i po i još je i sad s nama!

'12..07.2011,Split- Vecer cakavske poezije u sklopu dana Borisa Dvornika na prvoj vidilici na Marjan. Supruga Borisa Dvornika Diana ( u sredini) Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
13.07.2011.
u 19:39

Evala, meštre! Prevruća večer na Marjanu bila je nabijena emocijama i sjećanjima na glumačku legendu.

On je bija čovik i po. Boris nas je zadužio. I sad je u svakoj ulici, na pjaci, u restoranu, teatru, svom Sutivanu, pa čak i mome Visu. U svakoj je fugi i svakom kamenu, u prvoj jutarnjoj kavi. Sinonim je Splita i Dalmacije. On je isto što su sv. Duje i Dioklecijan. On je spomenik – kazao je Jakša Fiamengo, kreator Večeri čakavske poezije koja je u sklopu manifestacije Dani Borisa Dvornika održana na Prvoj vidilici na Marjanu.

Okupili su se na Marjanu Borisova supruga Dijana, prijatelji, njegovi "utorkaši", štovatelji legende, jednog i jedinstvenog Borisa Dvornika.
– Bio je tako velik, a zapravo naš mali, svakodnevni – rekao je Fiamengo, dok je Milorad Bibić, koji je trebao napisati Borisovu biografiju, istaknuo: "Boris je kampanel Dalmacije!"

Šaljive zgode s Borisom prepričali su i Pjero Jelaska, Magda Matošić-Komnenović i Nenad Nikolorić, a vlastite stihove na čakavici kazivali su pjesnici Anela Borčić, Ičica Barišić, Joško Božanić, Duško Geić, Mili Bratanić, Nenad Nikolorić i Jakša Fiamengo. Glumci Bruna Bebić i Trpimir Jurkić recitirali su stihove čakavskih pjesnika.
Prevruća večer bila je nabijena emocijama za Borisa, a prikazane su i dvije epizode iz njegove autobiografije te audiorecital Ivice Vidovića. Kreatori Večeri čakavske poezije nisu zaboravili spomenuti kako su nas isti dan napustili Boris Dvornik i Anatolij Kudrjavcev koji je za Borisa jednom napisao: "On je najbolji Boris Dvornik na svijetu!" Nastupili su splitska klapa Lučica i sastav Suveniri. Večeras će se na Matejuški održati pučka fešta "Evala, Meštre" uz srdele, vino, glazbu i film.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije