Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CD & DVD

Bend Paula McCartneyja ponovno u bijegu

Band On The Run
30.11.2010.
u 15:11

Na albumu iz 1973. McCartneyjeva pompoznost razmahala se do kraja, premda mu nije bilo lako jer je uoči odlaska na snimanje u Afriku ostao bez bubnjara i gitarista

S godinama se, na sreću, uglavnom povuklo pogrešno mišljenje da je album „Band On The Run“ iz 1973. prvo reprezentativno solo izdanje Paula McCartneyja nakon raspada Beatlesa. Shvatilo se da je na prethodnicima „McCartney“ i „Ram“ pokazao svoju veličinu time što nakon izlaska iz najjačeg rock benda svih vremena nije tražio kako ostati pompozan i „velik“, nego je snimio dva mala, intimna kućna albuma s biserima gotovo demokvalitete (ali i epskim gromadama poput „Maybe I’m Amazed“ i „The Back Seat Of my Heart“).

U tom smislu, „Band On The Run“ jedino je poseban po tome što su se na njemu McCartneyjeva kreativnost i pompoznost razmahali do kraja, premda mu nije bilo lako jer je uoči odlaska na snimanje u Afriku ostao bez bubnjara i gitarista. Produkcijski teške, mekartnijevski melodične pjesme predvode naslovna "Band On The Run", potom fenomenalni reggae-rock-sympho "Jet",  bluesy  heavy-rocker "Let Me Roll It", predivni akustičarski sentiš "Bluebird" i nadrelana završna "Ninteen Hunderd And Eighty Five". Svaka od tih pjesama sadrži toliko dijelova i ideja koliko, doista nije pretjerivanje, puno razvikanih izvođača ne ponudi na cijelim albumima.  

Uz remasterirano izdanje ovog legnedarnog albuma, trostruko izdanje nudi CD s nekoliko dosad neobjavljenih verzija pjesama i DVD s dokumentarcem „One Hand Clapping“, nastalim u vrijeme snimanja albuma, te priloge o snimanju legendarnog covera na kojemu se pojavljuju James Coburn, Christopher Lee, John Coneth i druge zvijezde onog vremena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije