Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bečki simfoničari

Bečki simfoničari i Hans Graf u srijedu u dvorani Lisinski

bečki simfoničari
arhiv
18.10.2011.
u 13:07

Iznimno u srijedu u dvorani Vatroslava Lisinskog gostuju ugledni Bečki simfoničari s dirigentom Hansom Grafom. Na programu su djela Von Einema, Mozarta i Brahmsa.

Drugi koncert iz ciklusa Lisinski subotom u Zagreb iznimno u srijedu dovodi Bečke simfoničare, ugledni orkestar koji djeluje u bečkom Konzerthausu i koji mnogi stavljaju tik uz bok Bečke filharmonije. Pod vodstvom iskusnog austrijskog dirigenta i dugogodišnjeg direktora salzburškog Mozarteuma Hansa Grafa Bečani će u Zagrebu izvoditi Cappriccio op. 2 Gotfrieda von Einema, 36. simfoniju u C-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta te Drugu simfoniju u D-duru Johannesa Brahmsa. Trenutačni šef dirigent bečkog orkestra, koji godišnje održi 150 koncerata, najuspješniji je učenik Milana Horvata Fabio Luisi. Koncert počinje u 19.30. Učenici i studeni mogu kupiti neprodane ulaznice dva sata prije početka koncerta po cijeni od deset kuna.

Komentara 1

ON
onur
14:26 18.10.2011.

Hans Graf je dirigirao novogodišnjim koncertom 31.12 1982 i 1.1 1983 u Konzerthausu u Beču s Bečkim simfoničarima na kojem su sudjelovali i Goranovci kao zbor u 9.simfoniji L.van Beethovena...Tada je taj zbor bio europski vrh u Europi pod umjetničkimm vodstvom maestra Kranjčevića...Te koncerte je trebao dirigirati Lovro pl.Matačić, uz Milana Horvata i Berislava Klobučara najveći hrvatski dirigent svih vremena , no obolio je pa ga je zamjenio tada mladi Hans Graf... Alt -solo na tim koncertima je pjevala Ruža Pospiš Baldani, a sopran je bila velika Gabriela Benačkova...Tenor je bio čini mise Thomas Moset a bass veliki Moll....Sjajan je Graf dirigenet, a orkestar je isto sjajan drugi po vrijednosti u Austriji...Zanimljivo je da su tada u orkestru bili samo muškarci po ugledu na Bečku i Berlinsku filharmoniju toga doba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije