Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ban Ki-moon :

'Baš kao u doba starih Rimljana, u pulskoj Areni i dalje vlada živost'

pulski festival,josipović,ban (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/8
21.07.2012.
u 23:01

U Areni je otvoren 59. Festival igranog filma u Puli, na kojem su se okupili svi koji nešto znače u domaćoj filmskoj industriji.

Svečanom ceremonijom u Areni otvoren je 59. Festival igranog filma u Puli, na kojem su se okupili svi koji nešto znače u domaćoj filmskoj industriji. Neposredno prije otvaranja Arenom se pronijela vijest da je avion slavnog britanskog filmaša Ralpha Fiennesa sletio u grad, što je izazvalo veliko zanimanje publike upoznate s njegovim radom. Uzbuđenje oko Fiennesova dolaska brzo je zamijenilo ono oko dolaska glavnog tajnika UN-a i njegove svite, zbog čega su u Areni bile uvedene i dodatne mjere sigurnosti. Ban Ki-moon pulsku je publiku pozdravio na hrvatskom jeziku, zaradivši iskreni pljesak.

– Velik sam fan filma, a posebno me raduje vidjeti uspješan filmski festival s dugom tradicijom na mjestu čija se tradicija mjeri tisućama godina. Baš kao u doba starih Rimljana, tu i dalje vlada živost i kreatvnost koja impresionira – ocijenio je uvaženi gost.

Na njegov se govor lijepo nadovezao onaj predsjednika Josipovića, koji je izrazio nadu da će generacije u dalekoj budućnosti znati da se ovdje odvijao važan festival filma, baš kao što smo mi u školi učili o pohvatima starih Rimljana. Nakon kratke pauze prikazana je komedija Sonja i bik redateljice Vlatke Vorkapić, prvi od ukupno 11 naslova koji se ove godine bore za Zlatnu arenu.

Pobjednici će biti proglašeni na istom mjestu za ravno tjedan dana.

Komentara 13

OB
-obrisani-
23:44 21.07.2012.

A da i ne zaboravim...a kako ste rješili ovu zaštitu glazbenih mutavaca...mi se slabo prodajemo skoro pa nikako nema sirotinja para pa to riješavamo preko mutavog zakona...znamo mi da je mutav al eto prolazi barem zasad pa dokle potraje...

OB
-obrisani-
23:53 21.07.2012.

Inače samo da znate onako čisto informativno ja sam vam snimio jedan CD za Poljsku produkciju pa eto ako bi to mogao plasirat na vaše trište bio bi vam jako zahvalan...ovi kod nas još uvjek ne kuže te fore saa tantijemima...pa eto ako ste za da podjelimo lovu...ko ih xebe...bitno da su nama guzice pune...otprilike je tako razgovor išao....čak sam umanjio...

OB
-obrisani-
23:28 21.07.2012.

A kuži ova dva mozga....vjerovatno razgovor počinje ono kao kurtoazno a završava sa onim tipično domaćim uhljebima...aaaa kolika ti je plaća...aaa koliko je to godišnje,imali nešto sa strane.....jel ima kakva štela da se ja prebacim tamo mandat samo što mii nije isteko provalili su me...itd...itd....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije