Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert na Igrama

Barokni orkestar Freiburg u nezaboravnoj izvedbi Bacha

Freiburg Baroque Orchestra
arhiva VL
22.07.2012.
u 13:27

Nakon koncerata održanih u Berlinu, Tokyju, Shanghaiju, Dijonu i New Yorku, Barokni orkestar Freiburg upravo je u Dubrovniku zaključio svoju svjetsku turneju

Jedan od najpoznatijih i najuglednijih njemačkih baroknih orkestara, Freiburg Baroque Orchestra sa solistom Karlom Kaiserom na flauti izveo je „Četiri orkestralne suite“ Johanna Sebastiana Bacha u prepunom atriju Kneževa dvora.

Nakon koncerata održanih u Berlinu, Tokyju, Shanghaiju, Dijonu i New Yorku, Barokni orkestar Freiburg upravo je u Dubrovniku zaključio svoju svjetsku turneju. Ugledni Salzburger Nachrichten bio je u pravu kad je pisao – „Barokni orkestar Freiburg dijamant je naročita sjaja. Naćulite uši, ovako zvuči glazba!“, kako se potvrdilo sinoć u Kneževu dvoru. Skladnost i jasno vidljiv užitak zajedničkog muziciranja odlike su ovog orkestra. Njihova izvedba „Četiri orkestralne suite“ Johanna Sebastiana Bacha, koje su zapravo skup stavaka plesnog karaktera koje su pratile dvorske zabave, oduševila je brojnu publiku koja je njihovu izvedbu ispratila dugotrajnim pljeskom. Orkestar vodi violinist Gottfried von der Goltz, u umjetničkom svijetu poznat po umijeću interpretiranja barokne glazbe. S orkestrom je nastupio ugledni njemački flautist Karl Kaiser, specijaliziran za povijesno osviješteno izvođenje glazbe 18. stoljeća.

U sklopu glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara očekuje se nastup još jednog uglednog orkestra specijaliziranog za izvođenje barokne glazbe. Venecijanski barokni orkestar s Giulianom Carmignolom, virtuozom na violini, nastupit će sa skladbama venecijanskih majstora baroka, 2. kolovoza u atriju Kneževa dvora.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije