Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"pogled na mediteran"

Banksyjevo djelo posvećeno migrantskoj krizi na aukciji za milijun funti

Foto: Sothebys.com
28.07.2020.
u 13:11

Triptih anonimnog umjetnika Banksyja "Pogled na Mediteran", prodaje se na aukciji u kući Sotheby's, a procijenjeno je da će postići cijenu od 1,2 milijuna funti.

Triptih anonimnog umjetnika Banksyja "Pogled na Mediteran", prodaje se na aukciji u kući Sotheby's, a procijenjeno je da će postići cijenu od 1,2 milijuna funti. 

Djelo je donedavno bilo izloženo u Banksyjevu Walled off hotelu u gradu Betlehemu u Palestini, koji je umjetnik 2017. otvorio kao privremeni izložbeni prostor, no zbog velikog interesa nastavio je funkcionirati kao hotel. Sama zgrada gleda na golemi zid, barijeru između teritorija Izraela i Palestine, čime je Banksy htio poslati jaku političku poruku. 

"Pogled na Mediteran" Banksyjev je odgovor na globalnu migrantsku krizu, a prikazuje idilične prizore mora na čijoj su obali nasukani prsluci za spašavanje preminulih migranata. Sav prihod od prodaje slika bit će doniran bolnici Basr u Betlehemu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije