Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gala večera

Baletna trupa Croatia pleše na Novom Zelandu

ars diaboli
novković
06.02.2012.
u 13:17

Plesači izvode koreografiju Svebora Sečaka "Peti instrument" na glazbu "Ars Diaboli" predsjednika Ive Josipovića

Koreografiju Svebora Sečaka "Peti instrument" na glazbu "Ars Diaboli" predsjednika Ive Josipovića izvest će plesači Baletne trupe Croatia na gala večeri Short & Sweet Festivala u Aucklandu, na Novom Zelandu u subotu 11. veljače 2012. Prikazat će se i kratki umjetnički video Peti instrument.

Koreografija "Peti instrument" nastala je kao dio projekta "Kad je kraj početak", koji je izveden u povodu 30. obljetnice umjetničkog djelovanja Svebora Sečaka u zagrebačkom HNK 2009. te se od tada višekratno samostalno izvodi. Nakon izuzetno uspješnog gostovanja na Short & Sweet Festivalu u Sydneyju, Australija 2010. uslijedio je gala nastup u Kuala Lumpuru 2011. te poziv za Novi Zeland.

Kritika u Sydneyju je zapisala:

 "...Nevjerojatna je sreća uhvatiti pretposljednju izvedbu Short Sweet + Dance u festivalskom trećem i posljednjem tjednu. Cjelokupni standard bio je stvarno izniman, čak uz uvijek prisutnu visoku kvalitetu koja se odnosi na ovaj važan događaj u jesenskom kalendaru Sydneyja ...Ars Diaboli, Svebora Sečaka, koristi avangardnu glazbu, dinamični gudački kvartet te fantastične plesače kako bi predstavio, na iznenađujući lagan, besprijekorno siguran i pomalo zabavan način poroznu liniju koja dijeli i spaja suvremeni balet i moderni ples. Suživot s glazbom, baletna izvrsnost i kreativnost savršeno oduzimaju dah: jednostavno ne postoji način kojim bismo opisali ovaj dojam...“. (Lloyd Bradford, Australian Stage, 2010.).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije