Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Valentinovo

Baletl HNK Split priredio plesni koncert “Volim se plesom”

Scena iz baleta Magnum
arhiv HNK Split
13.02.2013.
u 14:52

Romantični program sastavljen od deset baletnih brojeva klasičnog, neoklasičnog i suvremenog baletnog repertoara, dok će u pauzi koncerta u foyeru glumica Ksenija Prohaska uz pratnju pijanistice Irine Nikolenko izvesti nekoliko šansona

Baletnim koncertom nazvanim Volim se plesom baletni će ansambl Hrvatskog narodnog kazališta Split publici ponuditi romantični program sastavljen od deset baletnih brojeva klasičnog, neoklasičnog i suvremenog baletnog repertoara, dok će u pauzi koncerta u foyeru glumica Ksenija Prohaska uz pratnju pijanistice Irine Nikolenko izvesti nekoliko ljubavnih šansona. Ovaj valentinovski baletni koncert na programu je HNK Split u četvrtak 14. veljače s početkom u 20 sati.

Na programu koncerta pod umjetničkim vodstvom Dinka Bogdanića naći će se tako dio iz drugog čina baleta Labuđe jezero Čajkovskog u koreografiji Dinka Bogdanića, pas de deux iz baleta Neostvareni susreti na glazbu Čajkovskog u koreografiji Ljiljane Gvozdenović i u izvedbi Elene Nikolajeve i Artjoma Žusova, Tango Astora Piazzole koji će otplesati Albina Rahmatullina i Lev Šapošnikov, a koji su koreografirali Ana Gutierrez i Ricardo Daloi u suradnji sa samim plesačima.

Slijedi Plamen Pariza na glazbu Borisa Afasjeva, a u koreografiji Vasilija Vainonena, te pas de deux Carmen i Escamilla u koreografiji Valentine Turcu koji izvode Irina Čaban i Remus Dimache. Solo nazvan Piazzola koreografirao je Dinko Bogdanić, a na glazbu Astora Piazzole izvodi ga Julija Pivotskaja. Pas de deux iz baleta Magnum Ramija Be'era izvest će Nikol Marčić i Romulus Dimache. Panaderas iz baleta Raymonda na glazbu Glazunova, a u koreografiji koju je prema Mariusu Petipa kreirao Vladimir Šuvalov izvest će Albina Rahmatullina i Remus Dimache, dok će Hazuki Tomita i Jasaui Mergalijev otplesati pas de deux Diane i Akteona iz baleta Esmeralda u koreografiji Agrippine Vaganove. Koncert će završiti s pas de huit iz baleta Raymonda Glazunova u koreografiji koju, prema Mariusu Petipa, potpisuje Dinko Bogdanić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije