Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Multipleksi CInestar

Balet Romeo i Julija uživo iz londonskog Royal Opera Housea

romeo i julja
arhiva
15.03.2012.
u 10:28

Romeo i Julija prvi je cjelovečernji balet Kennetha MacMillana. Od praizvedbe 1965. poznat je u cijelome svijetu kao jedan od simbola londonske Kraljevske opere

Balet u tri čina \"Romeo i Julija\" prikazuje se uživo iz kazališta Royal Opera House London u Multipleksu Cinestar u četvrtak 22. ožujka od 20:30 sati. Redatelj je Kenneth MacMillan, a trajanje je 135 minuta. Izvođači su Lauren Cuthbertson, Federico Bonelli, Alexander Campbell, Bennet Gartside i baletni ansambl kazališta Royal Opera House iz Londona. 

Romeo i Julija prvi je cjelovečernji balet Kennetha MacMillana. Od praizvedbe 1965. poznat je u cijelome svijetu kao jedan od simbola londonske Kraljevske opere. Na početku komada MacMillanove živopisne grupne scene pršte od energije i boja. Pravo je zadovoljstvo pratiti članove baletnog ansambla kako u rivalstvu obitelji Montecchi i Capuleti grade portrete mještana, trgovaca i sluga. Međutim, susretom Romea i Julije sve na pozornici postaje kulisa njihovoj priči. Pas de deux (ples u dvoje) u dvorani za bal, sceni na balkonu, kao u i onoj na dan nakon vjenčanja, vjerno dočarava sramežljivost i zadivljenost, burnu i čvrstu ljubav, kao i bol rastanka. Finale baleta, koji se odvija u grobnici, veličanstven je pa stoga ne čudi da je ansambl Kraljevskog baleta izveo ovaj komad više od 400 puta, jer svakim pojavljivanjem na sceni glavne role nježno nijansiraju svoje karaktere, dok ostatak plesača maestralno očarava svojim najvišim dometom izvedbe. Čaroliji najljepše ljubavne priče svih vremena uvelike  pridonose renesansna scenografija i originalna kostimografija.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije