Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BALET

Balet "Dama s kamelijama" u zagrebačkom HNK

pličanić
Foto Novković (HNK)
19.04.2010.
u 19:10

Baletni ansambl Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu 20. travnja u 19.30 izvest će prvi put ove sezone Damu s kamelijama.

Baletni ansambl Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu 20. travnja u 19.30 izvest će prvi put ove sezone Damu s kamelijama, nastalu prema književnom predlošku Alexandrea Dumasa Sina, u koreografiji i režiji Dereka Deanea, na glazbu svjetski poznatoga američkog skladatelja Carla Davisa. Scenograf i oblikovatelj svjetla je Thomas Mika, a kostimografkinje su Dženisa Pecotić i Emina Tataragić.

U naslovnoj ulozi mlade nesretne Parižanke Marguerite Gautier prvi će put nastupiti prvakinja Baleta HNK u Zagrebu Edina Pličanić s partnerom Ivanom Gil-Ortegom, koji je kao gost ulogu Armanda Duvala na praizvedbi 2008. godine izveo s velikim uspjehom. U ostalim ulogama nastupaju Mirna Sporiš, George Stanciu, Nataša Sedmakov i Ilir Kerni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije