Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ocjene iz HNK
Povratak na članak

Balerine o "Crnom labudu": Uloga nas obuzme, ali nismo luđakinje!

Ravnateljica Baleta HNK u Zagrebu Irena Pasarić filmu je dala ocjenu 5/10, a prvakinja zagrebačkog Baleta Edina Pličanić 10/10

Komentari 4

Avatar kelt
kelt
22:42 25.01.2011.

Ma film je film... fantazija, mašta, preuveličavanje... najveći odmak filma od stvarnosti je zaboravljanje činjenice da 99% balerini nakon napornog treninga su toliko umorne da ne mogu ni razmišljat, a kamoli poluditi ;-)

VL
OB
-obrisani-
06:34 26.01.2011.

nije film dotaknuo srž duše i emocionalnost balerine....slažem se nakon treninga balerina je preumorna za bilo što...

VL
DU
Deleted user
09:05 26.01.2011.

Uobičajeno je da Bijelog i Crnog labuda pleše jedna plesačica, čime pokazuje svoju sposobnost transformacije karaktera i izražaja na sceni. I za jednu i za drugu ulogu potrebna je, dakako, i dobra tehnika. Katkada se za te dvije uloge angažiraju dvije balerine ali to je vrlo rijetko ali je intrigantno naročito za publiku koja voli takva \"natjecanja\" na sceni. Stoga film prikazuje borbu za te uloge i prikazuje svemoć onog koji odlučuje o tomu. Naravno da to u izvjesnoj mjeri donosi traume kod kandidatkinja naročito u zapadnim teatrima gdje je konkurencija užasna. Film me se nije baš dojmio.

VL
DE
detour
12:15 26.01.2011.

glavnu ulogu crnoga labuda glumila je mia slavenska - jedna od najvecih baletnih umjetnica 20. stoljeca - u francuskom filmu la mort du cygne/smrt labuda koji je snimljen 1930ih i nikad nije prikazan u hrvatskoj.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.