Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVA

Bajka za djecu i odrasle "Somewhere city" u riječkom HNK

somwhere city plakat
arhiva
08.05.2010.
u 19:02

Posljednja ovosezonska premijera Talijanske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca bit će praizvedba bajke za djecu i odrasle „Somewhere city“.

Posljednja ovosezonska premijera Talijanske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca bit će praizvedba bajke za djecu i odrasle „Somewhere city“, prema ideji istaknutog hrvatskog umjetnika međunarodne karijere Gorana Lelasa i u režiji priznate talijanske redateljice Paole Galassi, u srijedu, 12. svibnja  u 19,30 sati.

Glavni junaci bajke „Somewhere city“, koji su proizašli iz mašte Gorana Lelasa, stanovnici su grada koji leti svijetom donoseći svima poruku mira i potrebe očuvanja okoliša, istaknula je ravnateljica Talijanske drame Laura Marchig na konferenciji za novinare dodajući kako čarobni svijet „Somewhere cityja“ postoji u svima nama kao što postoji i dijete u nama.

Goran Lelas, briljantan dizajner i kazališni kostimograf, poznate likove „Somewhere cityja“ prošle je godine izlagao u njujorškoj MoMa-i, a put do njihova oživljavanja na riječkoj pozornici bio je sve samo ne običan. Naime, likovi su nastali u Primorsko-goranskoj županiji, prvo je što je rekao Goran Lelas. „Nacrtao sam ih u domu mojih roditelja u Selcu, potom izradio u talijanskoj tvornici a cjelokupni projekt testirao u NewYorku. Iz Velike Jabuke kontaktirao sam intendanticu riječkog Kazališta Nadu Matošević Orešković i suradnja je pokrenuta“, priča Lelas te naglašava: „Likovi putuju od mjesta do mjesta, od ulice do ulice i poručuju da budemo kreativni i konstruktivni te da ne gubimo vrijeme na nevažne stvari.“

Talijanska redateljica Paola Galassi, koja je i autorica teksta, istaknula je kako se ne radi isključivo o predstavi za djecu već predstavi koja će probuditi dijete u nama. „Već dugo nisam u kazalištu radila s toliko strasti. Već danima ne mogu spavati i samo razmišljam o ovom projektu kojeg zajedničkim snagama stvaramo uz zabavu ali i s preciznošću. Uz to, shvatila sam kako ovu predstavu kao majka želim posvetiti svojoj djeci i djeci oboljeloj od talasenije, djeci s kojom volonterski radim.„

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije