Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naglasak

Bajka koja će zbuniti najmlađe

14.11.2014., Zagreb - Permijera djecje predstave Pepeljuga u reziji Jakova Sedlara odrzana je u Gradskom kazalistu Tresnja. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Grgur Žučko/PIXSELL
18.11.2014.
u 15:20

Od glumačke ekipe u prvom su planu, naravno, mladi: Jure Radnić kao Princ i Karla Brbić kao Pepeljuga, oboje razigrani i s pravom mjerom za publiku kojoj se obraćaju

Sat vremena šarene bajke u kojoj se pleše (na glazbu iz koje "viri" linđo), ali u kojoj se spominju i ovrhe, a vila spremno poseže za čašom vina, nije teatar apsurda, već nova "Pepeljuga" kazališta Trešnja u režiji Jakova Sedlara. Šarenu i veselu scenu, koja jednostavnim okretom postaje obična kuća, ali i kraljevski dvor, kreirala je Dinka Jeričević, a kostime je osmislila Ika Škomrlj. Ona je pri tome kombinirala dječje maštarije na temu prinčeva i princeza sa svakodnevnom odjećom u kojoj se mladi danas šeću ulicama, što se kao princip pokazalo najzanimljivijim u haljinama koje nosi zla maćeha.

Na glazbu Đele Jusića scenske je pokrete koreografirala Almira Osmanović, a upravo taj dio autorskog rada na predstavi daje konačnu sliku koja pomalo koketira s vizualnim dojmom nijemih filmova. Kako je ovdje riječ o predstavi namijenjenoj najmlađim kazališnim gledateljima (od četiri godine naviše), to je više zbunjujući nego veseo dio nove "Pepeljuge". Od glumačke ekipe u prvom su planu, naravno, mladi: Jure Radnić kao Princ i Karla Brbić kao Pepeljuga, oboje razigrani i s pravom mjerom za publiku kojoj se obraćaju. Od ostalih uloga svakako treba izdvojiti Krunoslava Klabučara, više očajnog oca nego Kralja, dok su na žalost "zločestoće", Vanda Vujanić Šušnjar kao Maćeha te Daria Knez Rukavina i Marijana Mikulić, izvukle premalo toga iz uloga koje su stvorena da nasmiju.

>> Zapad zna koliko vrijedi koji glumac, koliko ga treba platiti, ali i koliko će donijeti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije