Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INSTALACIJA

Bacači sjenki predstavljaju nove zidne novine

Zidne novine
04.12.2012.
u 14:03

Edicijom pod nazivom "Ništa teže od gladi: kako su radničke kantine postale kockarnice" Ana Janjatović Zorica mapira tranzicijski prenamjenjene prostore čije funkcionalne transformacije govore i o onim širim, sistemskim i svjetonazornim

Promocija nove edicije Zidnih Novina Bacača sjenki održat će se u četvrtak, 6. prosinca u 19 sati u prostorima Društva arhitekata Zagreb na Trgu bana Josipa Jelačića. Autorica zidnih novina je Ana Janjatović Zorica, a naslov im je "Ništa teže od gladi: kako su radničke kantine postale kockarnice".

Edicijom pod nazivom "Ništa teže od gladi: kako su radničke kantine postale kockarnice" Ana Janjatović Zorica mapira tranzicijski prenamijenjene prostore čije funkcionalne transformacije govore i o onim širim, sistemskim i svjetonazornim: od javnih prostora radničkih kantina i mliječnih restorana, do privatiziranog prostora banaka, kockarnica, monopolističkih lanaca trgovina. Arhivsko istraživanje fokusirano na konkretne studije slučajeva (Risnjak, Turist, Mosor, Šubićevac, Splendid...), esejistički je ispresijecano digresijama s podjednako osobnim i teorijskim referencama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije