Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jazz festival

Avantgarde jazz festival najavljuje koncert Anat Cohen Quarteta

Anat cohen
arhiva VL
19.05.2011.
u 11:31

Anat Cohen, jedna od ponajboljih klarinetistica svijeta, stiže u Rovinj u sklopu Avantgarde jazz festivala

Anat Cohen, izraelska multiinstrumentalistica i skladateljica te jedna od ponajboljih klarinetistica, 27. svibnja nastupit će u Rovinju u sklopu Avantgarde jazz festivala. Anat Cohen osim što djeluje u triju The 3 Cohens, stalna je članica Diva Jazz Orchestra, s kojim je ostvarila suradnje s legendarnim jazzistima Nancy Wilson, Daveom Brubeckom, Slideom Hamptonom i Diane Schuur, svira i u Five Play Jazz Quintetu, a surađivala je i s Lincoln Center Jazz Orchestrom Wyntona Marsalisa.

Kritičari uglednog američkog časopisa Down Beat, u glasovanju za najbolje jazz-umjetnike godine, izraelsku multiinstrumentalisticu Anat Cohen više puta su uvrstili na prvo mjesto u kategoriji klarinetista u usponu karijere, a visoke je pozicije zauzela i u kategorijama sopran i tenor saksofonista u usponu karijere. Časopis JazzTimes joj je u svojem posebnom izdanju posvetio članak uvrstivši je rame uz rame s velikanima poput Weather Reporta, Herbieja Hancocka, Charlesa Mingusa ili Joshuu Redmana. U istom je časopisu zauzela peto mjesto među najboljim jazz-klarinetistima.

Dobitnica nekoliko prestižnih nagrada Anat Cohen vodi i vlastite skupine s kojima je snimila samostalne albume: “Place & Time” (Anzic Records, 2005.) koji je te godine u New Yorku bio proglašen najboljim debitantskim albumom, “Poetica” (Anzic Records, 2007.) na kojem svira isključivo klarinet, te “Noir” (Anzic Records, 2007.) što ga je snimila s orkestrom. JazzTimes je albume “Poetica” i “Noir” uvrstio u pedeset najboljih jazz izdanja 2007. Posljednji album izdala je 2008.godine pod nazivom Notes From The Village.

Avantgarde jazz festival ove će sezone okupiti neka od najznačajnijih imena svjetske jazz-scene te na taj način obogatiti kulturnu i turističku ponudu grada. U srpnju publiku očekuju čak tri vrhunska jazz-koncerta. Prvi će se predstavit New Gary Burton Quartet na čelu s Garyjem Burtonom, glazbenikom koji je predstavio svijetu stil sviranja vibrafona s četiri palice i popularizirao duet format u jazzu. Nakon New Gary Burton Quarteta, uslijedit će koncert jednog od najpoznatijh pop i R&B pjevača, ujedno i vrhunskog jazz-gitarista te višestrukog dobitnika Grammyja Georgea Bensona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije