Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
christoph marthaler

Avangardni švicarski redatelj na Festivalu svjetskog kazališta

HNK Zagreb
19.09.2022.
u 12:12

U utorak 20. rujna i srijedu 21. rujna u Zagrebačkom kazalištu mladih gostuje predstava "Nemam pojma"

Na Festivalu svjetskog kazališta večeras i sutra u Zagrebačkom kazalištu mladih gostuje predstava "Nemam pojma" u koncepciji i režiji Christopha Marthalera.

Avangardna švicarska kazališna i glazbena zvijezda, Marthaler je na Festivalu svjetskog kazališta gostovao već dvaput: vodviljskom predstavom "King Size", koja je zatvorila festivalski program 2013., te predstavom "Vinska mušica", u kojoj se bavio znanstvenom esencijom ljubavi 2009. godine. U novom djelu Marthaler se pita kako pristupiti fenomenu praznine u kazalištu: situacijama poput glumca koji zaboravlja tekst ili govornika koji gubi nit svoje teme. Švicarskom autoru i škotskom izvođaču Grahamu Valentinu na pozornici se pridružuje glazbenik, svirač viole da gamba i barokni violončelist Martin Zeller iz Züricha.

"Predstava 'Aucune Idée/Nemam pojma' je pravi priručnik praktične filozofije, nošen glazbom i humorom, koji se može primijeniti posvuda u današnjemu svijetu. Dvoje protagonista kao da lutaju u apsurdu svakodnevne komunikacije, bez susreta, osim kada zajedno zasviraju: glazba postaje blagoslovljeno mjesto zajedničkoga života, bez ikakve potrebe za drugim oblikom komunikacije. U predsoblju njihova stana podsmijeh se susreće s apsurdom, vijesti izvana izgledaju kao zabava, a Bach se gubi u zvukovima televizijskih najava", stoji u najavi predstave. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije