Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SF KONVENCIJA

Autorica Kate Elliott gostuje na SFeraKonu

Kate Elliot Sferakon
Foto: Sferakon
15.05.2015.
u 12:19

Američka spisateljica promovirat će hrvatsko izdanje "Hladne magije" i držati radionice pisanja

Na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva večeras u 19 sati počinje SFeraKon, najstarija i najveća konvencija znanstvene fantastike u jugoistočnoj Europi čija je ovogodišnja počasna gošća američka autorica Kate Elliott. Riječ je o vrlo cijenjenoj spisateljici, finalistici nagrade Nebula i World Fantasy Award, koja će na SFeraKonu, među ostalim, predstaviti knjigu "Hladna magija" koju joj ovih dana objavljuje Lumen izdavaštvo, a održat će i čak dvije radionice kreativnog pisanja prilagođene autorima SF žanra.

Bogati trodnevni program ovogodišnjeg festivala sadržava čitav niz radionica, predavanja, društvenih igara i promocija, a posebno je zanimljivo proglašenje "počasnih duhova" (Ghost of Honour) kojim organizatori slave rad, lik i djela nedavno preminulih velikana žanra, pisca Sir Terryja Pratchetta te glumca Leonarda Limoyja. Interaktivnom Čajankom iz Zemlje Čudesa riječke umjetničke skupine The Hauntlings proslavit će 150 godina slavnog romana Lewisa Carrolla, a slavit će se i rođendan velikog H. P. Lovecrata. Vrhunac konvencije bit će svečana dodjela nagrada SFERA i SFERICA koja će se održati u subotu u 20 sati. Nagrada SFERA dodjeljuje se za najbolje domaće žanrovsko djelo objavljeno u protekloj godini, dok je SFERICAMA nagrađeno više od 50-ero djece iz osnovnih i srednjih škola koja su sudjelovala u SFerinu natječaju za najbolje literarne i likovne radove, na koji je pristiglo više od 2000 radova. 

>> SFeraKon ove godine u znaku alternativne stvarnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije