Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
David Jason i Kate Mitchell

Autobiografija Del Boya i novi romani kraljice hrvatskih ljubića

Uskoro izlazi
Foto: Profil knjiga
1/4
18.06.2014.
u 12:15

Moj život, autobiografija britanskog glumca Davida Jasona najpoznatijeg kao Del Boy iz Mućki, i dva nova romana Kate Mitchell novi su hitovi koje je Profil pripremio za ljeto. Omiljeni britanski glumac u svojoj nagrađenoj knjizi s puno duhovitosti opisuje svoje siromašno ali sretno djetinjstvo u sjevernom Londonu za vrijeme rata, kako je igrom slučaja postao glumac, što mu se sve događalo tijekom godina na pozornicama malih provincijskih kazališta, ali i kako je postao velika televizijska zvijezda.

Demonstrira pri tome da je majstor tipičnog engleskog humora i kao pisac, duhovit, samoironičan, optimističan u svim situacijama, čak i u onima kada je – kako tvrdi – gledao smrti u oči. Jasonova autobiografija bila je tjednima na vrhu liste britanskih bestselera, a kritičari su je popratili riječima: “dugo očekivana i sjajna priča”.

Nova hrvatska kraljica ljubića Kate Mitchell ovo ljeto objavljuje dva romana. Plod naivnosti njezin je prvi ljubavni roman s elementima krimića u kojem se prati priča Talije, djevojke koje oduševljeno prihvaća dobro plaćeni posao u butiku bogata dizajnera, ne sluteći zamku. Uvale boli i ljubavi autoričin su prvi roman smješten u Dalmaciju. Glavna junakinja romana je Ivana, koja je upravo raskinula bolnu vezu zbog koje je napustila roditeljski dom, a utjehu nalazi u poslu.

Stranac koji dolazi u Dalmaciju s namjerom da otkupi nekretnine od starosjedilaca dobar je kupac, ali Ivana ne odobrava prodaju neprocjenjivih bisera dalmatinske arhitekture nekomu tko ih ne zna cijeniti... Splitska riva, Dioklecijanova palača i trogirske vedute scenografija su za ovu ljubavnu priču u kojoj autorica preispituje tradicionalne obiteljske odnose u suvremenim okolnostima, slijedeći klasičnu shemu ljubića u kojoj su na ispitu idealne vrijednosti poput ljubavi, prijateljstva i odanosti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije