Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čuveni arhitekt Ivan Prtenjak
Povratak na članak

Arhitekturi su me privukle kurije i barokni dvorci u mome rodnom sutlanskom Zagorju

Ivan Prtenjak, naš arhitekt s bruxelleskom adresom, dobitnik je ovogodišnje nagrade "Viktor Kovačić" za životno djelo.

Komentari 1

DU
Deleted user
12:38 23.04.2021.

Nekad su u čast arhitekta, strojara, građevinara postavljali tablice na građevinama, žičarama, itd. kako bi ljudi znali tko ime je podario svoje djelo. Danas oni nisu u modi i većina zna sve o osobama tipa influencer, sportaš, glumac, pjevač, političar,r, manager, a o ljudima koji su im svojim znanjem i radom mijenjali životne navike i pomažu im u obavljanju svakodnevnih poslova postale su osobe na margini. Arhitekti i ing. su u današnje vrijeme degradirani iako im je naziv ostao in genius. Gosp. Prtenjak je osoba koja se dokazivala radom i ljubavi prema svom poslu nezavisno od priznanja zajednice u kojoj je stvarala i radila.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.