Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fotogalerija Dubrava

Argentina u objektivu Božidara Kasala

U objektivu Argentine
Foto: Božidar Kasal
13.02.2015.
u 14:50

Fotografijama izloženim na ovoj izložbi, Kasal nam pokazuje ritam i svakidašnjicu Argentine, zemlje ogromnih raznolikosti, ljepote netaknute prirode, zanimljive kulture i divnih ljudi

U Fotogaleriji Dubrava, u ponedjeljak 16. veljače s početkom u 19 sati otvara se  izložba fotografija Božidara Kasala "U objektivu – Argentina". 

Kasal se predstavlja s 42 fotografije odabrane iz svog velikog opusa (preko 1000 fotografija) snimljenih 2008. godine za vrijeme njegova trotjednog putovanja po Argentini. Dio izloženih fotografija  imali smo prigodu vidjeti na nekim njegovim ranijim samostalnim ili skupnim izložbama, a sa nekima je sudjelovao na domaćim i međunarodnim žiriranim izložbama pod pokroviteljstvom FIAP-a.  Neke od njih su nagrađene, a Kasal sa ponosom ističe fotografiju: ‘The Tango of Love”, koja je nagrađena  prvom nagradom (Gold Medal Winner in the Section “Emotions”) u Egiptu (EIPC 2012). Valja posebno spomenuti njegov  uspjeh na Međunarodnom natječaju Verrano  u Argentini 2009. godine, kada su mu primljene i nagrađene dvije fotografije (prva nagrada i pohvala) sa motivima iz Argentine. Riječ je o natječaju za ambijentalni atlas Buenos Airesa i kalendar  Buenos Airesa za 2010. godinu.

Kasal je svjetski putnik i vrstan fotograf.  U proteklih tridesetak godina proputovao gotovo sve zemlje Evrope, brojne zemlje Azije, Afrike, Južne i Sjeverne Amerike. Svojom je kamerom zabilježio mnoge krajolike, raznolikosti i posebnosti raznih krajeva, gradova, sela, arhitekturu, ljude, njihovu svakodnevicu, njihove živote, kulturu i običaje.  Njegove fotografije su svjedočanstvo osobnog senzibiliteta, odraz  uma i srca i vjerodostojna prezentacija njegovih doživljaja, osjećaja i impresija.

Fotografijama izloženim na ovoj izložbi,  Kasal nam pokazuje ritam i svakidašnjicu Argentine, zemlje ogromnih raznolikosti, ljepote netaknute prirode, zanimljive kulture i divnih ljudi.  On nije običan putnik, on svojim fotografskim pristupom potiče promatrača svojih fotografija da tu zemlju doživi i osjeti drugačije, analitički i znatiželjno.

>> 'Usputni portreti' Božidara Kasala u Knjižnici Prečko u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije