Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGOMETRAŽNO IZDANJE

Animirana čarolija o prijateljstvu medvjeda i miša otvara Animafest

'ernest_nnn_kul_030613'
''
04.06.2013.
u 14:09

Ljubiteljima animea preporučujemo iznimno uspješne "Djecu-vukove", a onim starijima "Tatsumi", japanski crtić za odrasle

Večeras se u 19.30 sati u zagrebačkom kinu Europa otvara Animafest, svjetski festival animiranog filma koji nam u svojem dugometražnom izdanju donosi 14 naslova u glavnim programima, od čega devet u velikom natjecanju i pet u Svjetskoj panorami. Tu je, naravno, i tradicionalno bogat popratni program, iz kojeg izdvajamo retrospektivu "Slike sa sjevera – Norveška 1913.-2013.", koja je jedan od najopsežnijih takvih programa prikazanih u Hrvatskoj. Među filmovima iz konkurencije svakako je najzanimljiviji "Autobiografija lažljivca: Neistinita priča o montipajtonovcu Grahamu Chapmanu", o životu preminulog člana i osnivača slavnog Monty Pythona.

Ljubiteljima animea preporučujemo "Djecu-vukove", jedan od najuspješnijih japanskih animiranih filmova, te "Tatsumi", ponešto drugačiju priču namijenjenu odraslijoj publici o istoimenom crtaču mangi.

Europsku produkciju predstavlja španjolski film "Bore" o prijateljstvu u starijim godinama snimljen prema nagrađivanom stripu Paca Roce, koji je prodan u 350 tisuća primjeraka. Na otvorenju festivala bit će prikazana i francusko-belgijska animirana čarolija, priča o nemogućem prijateljstvu miša i medvjeda, te miljenik festivalskih žirija "Ernest i Celestina".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije