Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hnk split

Anastasija Jankovska premijerno kao Julija u poznatoj tragediji

Anastasija Jankovska
\"
30.12.2011.
u 12:34

Romeo je Marko Petrić, predstavu režira Nenni Delmestre koji će prikazati besmislenu mržnju među obiteljima koja rezultira tragičnom ljubavi između dvoje mladih

Drama Hrvatskog narodnog kazališta Split premijerno izvodi najpoznatiju ljubavnu tragediju "Romeo i Julija" u četvrtak 12. siječnja u 20 sati. Besmislena mržnja među obiteljima, ekstatična, strastvena ali i tjeskobna, pa potom i tragična ljubav između dvoje mladih – govori o golemoj moći ljudskih osjećaja. Pisana u prozi i u stihovima, tragedija Julije Capuleti i Romea Montecchija, potomaka zavađenih veronskih obitelji, fabula je koja već stoljećima opčinjava kazališnu i književnu publiku.

U prijevodu Milana Bogdanovića i Lade Kaštelan, predstavu režira Nenni Delmestre, a u glavnim ulogama pojavit će se Marko Petrić i Anastasija Jankovska. Ostali su glumci: Josip Zovko, Nikša Arčanin, Trpimir Jurkić, Žarko Radić, Matea Elezović, Snježana Sinovčić Šiškov, Lara Živolić, Vladimir Posavec Tušek, Slavko Sobin, Petra Kovačić Pavlina, Petra Kovačić, Nenad Srdelić, Andrea Mladinić, Goran Marković, Mijo Jurišić, Marjan Nejašmić Banić, Bojan Brajčić, Sara Ivelić, Zorana Kačić, Vicko Bilandžić, Pere Eranović i Sara Brodarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije