Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Rijeka

„Ana Karenjina“ u koreografiji i režiji Dinka Bogdanića

Ana Karenjina, balet, HNK Rijeka
arhiva VL
14.12.2012.
u 18:26

Dinko Bogdanić iz višeslojnog je Tolstojeva romana na površinu izvukao u prvom redu priču o strastvenoj ljubavi koja spaja Anu i Vronskog. Svevremenska priča ispričana je klasičnim i neoklasičnim rječnikom baletne tehnike.

Jedna od najvećih baletnih uspješnica riječkog HNK Ivana pl. Zajca posljednjih godina, Ščedrinova „Ana Karenjina“ u koreografiji i režiji Dinka Bogdanića vraća se na scenu riječkog HNK Ivana pl. Zajca izvedbama u utorak i srijedu, 17. i 18. prosinca 2012. s početkom u 19.30 sati.

U glavnim ulogama Ane i Vronskog gledat ćemo, prvi put zajedno, Cristinu Lukanec i Ronalda Savkovića. Uloga Karenjina povjerena je Andreju Kötelesu, dok je Kiti Paula Rus, Betsi je pak Oxana Brandibura, u ulozi grofice Vronske nastupit će Sabina Vukman, a u ulozi Levina Dmitri Andrejčuk. Uz njih u predstavi sudjeluje cjelokupni baletni ansambl te polaznici škole za Klasični balet u Rijeci i članice plesne udruge „Dance studio“. Koreograf i redatelj Dinko Bogdanić iz višeslojnog je Tolstojeva romana na površinu izvukao u prvom redu priču o strastvenoj ljubavi koja spaja Anu i Vronskog, a koja pak Anu odvodi u tragičan kraj. Svevremenska baletna priča o hrabroj i ranjivoj ženi ispričana je klasičnim i neoklasičnim rječnikom baletne tehnike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije